Norran.se relanserad på imponerande WordPress CMS

In Nyheter, Open source PHP, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström8 Comments

Här var det inget vanligt löp, detta här var häftigare än "nyhetsbloggen" Ajour.se på samma plattform. Norran.se har i oktober byggt en ny sajt och valde WordPress CMS 3 som plattform. Det blev en trevligt designad open source nyhetssajt med bl a: Chattmöjlighet med redaktören (Twitter/Facebook) "Läs mer"-kopplingar till artikelkluster/relaterade artiklar Disqus-kommentarer / Dela-funktioner som kan slås av och på "Vad tycker du?" reaktioner med smileys "Visa fler" artiklar laddas in utan postback Senaste kommentarer, nyheter...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Bra att du tar upp valideringsfelen, det negligeras allt för ofta.

  Kan tillägga ang solr att det enda pluginet som finns på wordpress repo (Solr for wordpress) dessvärre inte fungerar, förhoppningsvis får vi tid att släppa en patch.

  Den som är intresserad av att följa det teknisk arbetet med att vidareutveckla wordpress på norran.se kan kika in på http://norran.se/omnorranse

 2. Tack Victor, och ett grymt bra jobb av er. Allt inhouse? Var som 08’a osäker på vilka tidningar jag skulle W3C Validator-checka er mot. Träffade jag någorlunda rätt?

 3. Samt, när blir Norran responsive då? Efter sett ditt Twitterflöde kändes det nästan skumt ni inte CSS media querie-maxade releasen ;)

 4. Vi kommer inom en inte allt för avlägsen framtid sätta igång ett större redesignprojekt. Att få till en responsiv/adaptiv design på en nyhetssida blir en intressant utmaning men vi kommer absolut ha det som målsättning.

  Merparten av arbetet har utförts inhouse. Ett av våra plugin la vi ut på en webbyrå och sista månaden hade vi även en extern konslut. Driften är förövrigt outsourcad till redpill-linpro

 5. WordPress ser tydligen som sin uppgift att utrota 404:or på webben :) 

  Skämt åsido, det finns kanske webbplatser då en feature av det här slaget är att föredra men på nyhetssajter tillför det ingen nytta, bara förvirring.

  Vi har tagit fram en lösning på problemet som kommer med i en framtida version av norran.se

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.