Norran.se relanserad på imponerande WordPress CMS

In Nyheter, Open source PHP, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström8 Comments

Här var det inget vanligt löp, detta här var häftigare än "nyhetsbloggen" Ajour.se på samma plattform. Norran.se har i oktober byggt en ny sajt och valde WordPress CMS 3 som plattform. Det blev en trevligt designad open source nyhetssajt med bl a: Chattmöjlighet med redaktören (Twitter/Facebook) "Läs mer"-kopplingar till artikelkluster/relaterade artiklar Disqus-kommentarer / Dela-funktioner som kan slås av och på "Vad tycker du?" reaktioner med smileys "Visa fler" artiklar laddas in utan postback Senaste kommentarer, nyheter... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Bra att du tar upp valideringsfelen, det negligeras allt för ofta.

  Kan tillägga ang solr att det enda pluginet som finns på wordpress repo (Solr for wordpress) dessvärre inte fungerar, förhoppningsvis får vi tid att släppa en patch.

  Den som är intresserad av att följa det teknisk arbetet med att vidareutveckla wordpress på norran.se kan kika in på http://norran.se/omnorranse

 2. Tack Victor, och ett grymt bra jobb av er. Allt inhouse? Var som 08’a osäker på vilka tidningar jag skulle W3C Validator-checka er mot. Träffade jag någorlunda rätt?

 3. Samt, när blir Norran responsive då? Efter sett ditt Twitterflöde kändes det nästan skumt ni inte CSS media querie-maxade releasen ;)

 4. Vi kommer inom en inte allt för avlägsen framtid sätta igång ett större redesignprojekt. Att få till en responsiv/adaptiv design på en nyhetssida blir en intressant utmaning men vi kommer absolut ha det som målsättning.

  Merparten av arbetet har utförts inhouse. Ett av våra plugin la vi ut på en webbyrå och sista månaden hade vi även en extern konslut. Driften är förövrigt outsourcad till redpill-linpro

 5. WordPress ser tydligen som sin uppgift att utrota 404:or på webben :) 

  Skämt åsido, det finns kanske webbplatser då en feature av det här slaget är att föredra men på nyhetssajter tillför det ingen nytta, bara förvirring.

  Vi har tagit fram en lösning på problemet som kommer med i en framtida version av norran.se

Leave a Comment