Norstedts nya EPiServer av Sublime stödjer 163 share-tjänster, vem ska använda detta?

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Mervärde, Enkelhet och Öppenhet är nyckelord när Sublime gör ett bättre designjobb än senast och släpper Norstedts nya webbplatser. Klas Fjärstedt är webbansvarig och projektledare. Hans team har siktat in sig på att ge besökarna filmklipp (i lightbox med content av/hos Q-brick), bilder och recensioner. Navigeringen, sökmotorn och beställningsfunktioner ska utvecklats för att vara så smidiga och enkla som möjligt.

Men det projektteamet själva anser vara ”innovativt” är hur sajten med share (tjänst med alla världens 139 share-alternativ från amerikanska AddThis) samt RSS-flöden tillåter t ex alla ”hundratals bokbloggar i Sverige” att dela ut och blogga om innehållet på Norstedts webbplatser.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  HSB flyttar till Optimizely DXC-molnet efter ett decennium, ny partner

Ledsen, men detta känns ” 2007”, om jag får skriva så. Vilka kommer använda dessa delningstjänster?
Se bild:

norstedts_addthis

Trenden det senaste kvartalet har starkt gått mot att skära ned till de delningstjänster som verkligen fungerar, Twitter och Facebook.

Det finns även en enkel HTML-sträng kallad ”Blogga om” är helt sonika är en boks bild samt titel för copy-paste på egna bloggen. Är det inte enklare att faktiskt bara göra en vanlig copy-paste på genererat innehåll? De största, Blogger och WordPress fixar den typen av förenklad ”drag-n-drop copy-paste” fint sedan ett bra tag tillbaka.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Advokatbyrån köper in Umbraco av Sublime

Andra features är en flash carusel med pause, kalendarium, en AJAX-sidoscroller med boktitlar, samt ett samarbete med Smakprov.se för provläsning och ett med Bokus för försäljning. Egna bloggar i form av Norstedtsbloggen och Webbloggen har även öppnats upp.

Kommentarer

 1. Roligt att du kommenterar våra nya webbplatser som vi är mycket stolta över! Sublime har gjort ett kanonjobb med applikationen men äran för designen ska http://www.deasign.se/ ha.

  Jag håller med om att 139-share alternativ kan kännas lite overkill. Det troliga beteendet är nog att om besökaren vill tipsa om något plockar man upp URL:en och skickar den vidare eller lägger upp i den i sitt sociala nätverk. Men vi lämnar valet till användarna.

  Tanken med ”Blogga om-knappen” som genererar HTML är att göra det enkelt för de som vill blogga om våra böcker att få med sig omslaget. Nästa alla som bloggar om böcker, och det är många, lägger även upp omslaget. Genom att ta vår kod skapas också en länk tillbaka källan för bilden– inte helt oviktigt. Men även här gör förstås användaren som den själv vill. Pricken över i är annars att om bloggarna länkar till oss länkar vi tillbaka genom Twingly. Innovativt eller inte – det är inte många i bokbranschen som öppnar upp och gör det enkelt att sprida innehållet som vi gör. Med så mycket mervärde som vi lägger upp i filmer, smakprov, recensioner, kalendarium, bilder (snart), provlyssna (snart) med mera tror jag på att göra det enkelt – både för besökarna och de mer aktiva bloggarna.

  Andra intressanta kopplingar är tex Newsdesk Synk som vi använder i pressrummen. Pressmeddelandet läggs upp på Newsdesk och parallellpubliceras hos oss. Hur smidigt som helst. http://www.norstedts.se/pressrum/

  Sökmotorn är inte vilken som helst. Där kör vi SiteSeeker från http://www.euroling.se/
  Intressanta uppdateringar framöver är bland annat en ljudspelare från Qbrick för att provlyssna på våra ljudböcker, bildspelsmodul för att visa bilder och ännu bättre presentation och sortering av böckerna i menyerna.

  Fortsätt gärna komma med input!

  /Klas Fjärstedt, webbansvarig Norstedts

Leave a Comment