Nya ABB.com serverar Hamburger Menu även till 2560X1440 besökare

In Featured, Office 365 SharePoint Online, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

De senaste månaderna har nya versioner av ABB.com’s webbnärvaro rullats ut. Den nya lanseringen innebär verkligen en större förändring av sajten. Ett minst sagt modigt, mobilt grepp tas i den sajt som numera länkar ut från ABB.se och ABB.com till New.ABB.com.

abb.com

Sajten är helt omskriven för mobilt bruk. Det är som att alla desktop-användare, som på en B2B-sajt som ABB.com inte helt obetydliga, förbisetts. Den nya designen sprider även i helskärm ut sig från ett ursprungligt mycket mobilt format med:

  • Stora, icke-grafiska typsnitt i blått och ljusblått.
  • Lågupplösta bilder i en startside-carousel.
  • Samma ”hamburger-menu” ikoner som används mobilt får även sporta 1920×1200, 1680×1050, 2560×1440-upplösningar och så vidare.
  • Helt onödiga ”OK” knappar för mobil kompabilitetsanpassning i samband med drop-downs ligger även kvar i desktopversion.
  • En radbrytning och disposition klart anpassad för navigering via finger, även på desktop (vid länkad text är hela ytan länkad för enkelt fingertryck).
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Boliden, LKAB, ABB, Epiroc och Sandviks nya initiativ väljer WordPress

Allting återfinns på storlicensförvärvet av SharePoint 2010 hos ABB. Men allt är inte klart. Hela bolagspresentationssektionen och event-sektionen som länkas från startsidan har inte flyttats över ännu.

Den övergång och ompekning som faktiskt är utförd lämnar även en del att önska. Nylanseringen är inte ens helt ompekad via 301 eller dylikt. Gamla ABB.se, som även den återfanns på Sharepoint upprättning, ligger kvar och skräpar bland externa sökmotorresultat länkas in då och då.

Verkstadskoncernen ABB verkar inom elkraft- och automationsteknik. Koncernens bolag finns i omkring 100 länder och har ungefär 150 000 medarbetare.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  SAP molnbaserade cross- och up-sell program ökar med 85 procent, ABB viktig kund

Leave a Comment