Payair tror du scannar QR-koder framför e-handeln

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

QR-koder för snabbare e-handel, kan det vara något? Svenska Payair tror att ni alla kommer snabbare till avslut om ni tar upp telefonen istället för att ta upp kreditkortet eller joxar med olika Paypal-logins.

Företaget, med etablerade namn i styrelsen, har varit på banan i några år men just denna affärsidé har inte presenterats förens nyligen.

De har i dagarna fått med sig några pilothandlare som Webhallen.com samt Siba.

Att förkorta stegen är vitalt för e-handlare, registreringsfri shopping är numera nästan en nödvändighet och nya initiativ för att förkorta leden till betalning syns varje månad.

Payair bygger på egen Android eller iPhone app som används för att scanna in koden. Kunden måste först ladda hem denna och sedan på Airpay.com registrera ett kort. En initial flerstegsprocess med registreringskrav (om än via mobilen), alltså.

QR-kodens ”klumpighet” i form av mindre attraktivt storlek och svår att få in i designen har Payair-kunderna löst med att koden först dyker upp som ett laget efter klick på ”handla med mobilen”.

Inscannade QR’s utanför Payairs applikation leder, märkligt nog, inte kunden någonstans. Med bara 16 omdömen på App Store verkar inte appen riktigt slagit i folkhemmet ännu.

Nej, då känns modern m-commerce som nya Stadium.se med Klarna/hämta i butik/betala i butik lite fräschare. Även om just den lösningen inte löser så mycket för den icke-fysiska e-handeln.

Kommentarer

Leave a Comment