Pirelli bygger B2B-ehandel tillsammans med Salesforce, stora martech-investeringar

In E-handel, Martech, Nyheter, Salesforce, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Pirelli berättar de inlett 2024 med en utökad satsning tillsammans med Salesforce, där man är storsvitanvändare och bl a en ny B2B-ehandel kallad TireClub+ på Salesforce B2B Commerce Cloud, Sales Cloud, Customer 360 och Salesforce Desk. TireClub+ är en portal för återförsäljare av däck etc. i över 160 olika länder. Den ersätter ett tidigare analogt förfarande över telefon och på papper.

0 st
åf har fått b2b ehandeln
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

TireClub+ ska även personaliserat kunna lista produkter som en användare väntas eftersöka och kan ge information om tillgänglighet, plats, lokal kostnad och eventuella kampanjer. Återförsäljare har också befogenhet att skräddarsy den lösning de jobbar på. Det finns även onlinebokning för slutkonsumenter samty nya, utökade marknadsföringsresurser med det större, integrerade martech-systemet på plats. Med nya Distributed Marketing ska det gå att skapa säsongserbjudanden som vinterdäckkampanjer etc.

”  – Att ha all vår data i en plattform innebär att vi kan bygga mer sömlösa kundresor för bilförare och återförsäljaroch samt ge insikter till försäljnings-, service-, ekonomi-, marknadsförings- och logistikteam, såväl som återförsäljare. Det är en game changer.”

Säger Andrea Moneta, global chef för IT-försäljning, marknadsföring och CRM-lösningar. Just personaliseringen på flera sätt ska vara ett genomgående tema i Pirellis nya integrerade produktsvit som tagits fram i Salesforce biosfären. Mer med projektet:

  • Hela 1,8 miljoner beställningar per år läggs på TireClub+
  • 18 000 ÅF är inne i Salesforce
  • -31% har koldioxidutsläppen minskat genom att flytta till molnet

Pirelli berättade i samband med att ett nytt techcenter öppnade 2022 att det finns ett 500 man stort internationellt inhouse Digital Team stationerat i Italien. Även Michelin däck är en Salesforce kund sedan 2017. Goodyear.eu är en Adobe Experience Manager användare.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Valtech köper Salesforce-byrå, anses som topp-tio i regionen