Prinsessan och nya prinsen valde .NET för Love2010.se

In Analys / Statistik, Microsoft .NET, Nyheter, SharePoint MOSS 2007 by MKSE.com Redaktion Martin Edenström9 Comments

Det kungliga bröllopets festivalsajt Love2010.se ligger på ett non-friendly-URL .NET baserat CMS (det är en sönderkommenterad SharePoint MOSS 2007 väl?) med bl a Google Analytics och IE6-stöd (!) och en e-handel, dock inte egen utan från Sporrongshop.com.

Partners till arrangemanget Love2010.se i samband med det kungliga bröllopet arrangeras är Microsoft, Tieto och DataCom.

Love2010.se har även försetts med mobilsajten m.love2010.se som promotas som ett mobilt alternativ på reklamskyltar, men som leder till en Mint-inloggning (!). Och där stödjs inte Internet Explorer 6.

Kommentarer

  1. Jag har inget emot vårt kungahus eller att vi i Sverige har monarki – jag ser det som bra.
    Men så här dåligt trodde jag inte att de accepterade webb! Frågan jag ställer till Hovet är om de inte ska ha en hovleverantör av webb som ”håller måtten”!?

  2. Det här är dessvärre felaktig rubriksättning. Love Stockholm 2010 har ingenting med Hovet, Prins Daniel och Kronprinsessan Victoria att göra utan är ett ”kommersiellt jippo” med många andra partners, t ex Stockholms stad, en känd möbelkedja, en pilsnertillverkare och ett rederi. Den officiella bröllopssajten ligger som en del av http://www.royalcourt.se som använder SiteVision.

  3. Se kommentar ovan. Love Sthlm har alltså inte med Hovet att göra. Hovet har ett annat CMS och verkar ha rätt välskriven htmlkod. Under helgen verkar Hovets sajt ha klarat trycket rätt bra men jag vet att de hade problem med att nå sajten när en viss prinsessa blev singel för några veckor sedan. Vem som jobbar med Hovets sajt vet jag inte men utan att göra någon fullständig analys så kan man nog säga att det ”håller måttet”. Hovets sajt bör alltså inte blandas ihop med Love Stockholmsajten.

  4. Mjae, din rubrik är att prinsessan och nya prinsen valt .NET och i artikeln skriver du att t ex Microsoft är partner till det kungliga bröllopsarangemanget och inget av det stämmer. Prinsessan och prinsen har ingen makt över vad ”jippot” Love 2010 valt för CMS (de kan möjligen och synnerligen teoretiskt påverka vad Hovet väljer). Love 2010 och Hovet är inte samma sak.

Leave a Comment