Qlik köper bolag inom datahantering

In AI, ChatGPT, Machine Learning, Analys / Statistik, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Dataanalysföretaget Qlik har gjort ett nytt förvärv i Mozaic Data (Mozaic), ett AI-drivet bolag för datahanteringsteknik. Förvärvet innebär förenklad datahantering för Qliks kundföretag, med fokus på ett dataprodukt-orienterat tillvägagångssätt för bättre datakvalitet- och styrning. Qlik har 40 000 aktiva kunder i över 100 länder.

0 st
kunder har bolaget
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

”– Förvärvet av Mozaic och Sharads expertis är ett avgörande steg i att omforma datalandskapet och är ett betydande bidrag till vårt pågående arbete för 2024. Kunder inser vikten av att behandla data som en produkt – en strategi som är i linje med behovet av en SaaS-baserad dataproduktkatalog, som erbjuder en mer effektiv och användarvänlig upplevelse av datalivscykelhantering, samtidigt som den stärker en solid grund för AI-driven datahantering.”

Säger Drew Clarke, General Manager, Data Business Unit på Qlik. Mozaics grundare Sharad Kumar blir regional chef för dataintegration- och kvalitet på Qlik.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  80 procent ostrukturerad data hos företag, Qlik gör förvärv