Resume.se nylanseras, öppen för hack och utan länkar

In Nyheter, Open source PHP, Övriga / Custom CMS, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Lagom till Almedalen har nya Resume.se släppts. Givetvis en lansering som kommer granskas av hela branschen och som inte kunde kommit tidigare.

Gamla Resume.se hade både åldern inne och har sedan den kom faktiskt känts billig och till stora delar förblitt trasig. Med tanke på papperstidningens dignitet och de läsare Resumé riktar sig mot en märklig ignorans. Utamningen att göra Resume.se 2015 bättre var inte så krävande.

Och bättre och modernare har Resume.se blivit. Nu åker inte den i efterhand pålagda responsiviteten i sidled (i mobilläge), det finns fixerad toppmeny och snygga sidoinladdadde artiklar i desktop. Allt laddar generellt snabbare och man har tagit efter SvD.se’s nya autoladdning av fler artiklar i sidfot. En egentligen självklar feature för att få mobilläsarna stanna kvar och ”vända sida”.

0år
låg Resume.se på EPiServer CMS med WordPress

Men det verkar verkligen gå troll då Resume.se ska nylanseras. Inte heller denna gång gick själva lanseringen speciellt bra. Slutresultatet som helhet lämnar mycket att önska. Se bara:

  • Inga av egna (!) tweetsen med artikellänkar (tusentals) leder i skrivande stund rätt. Ompekningen av URL:er är obefintlig. Förtroendekris då de kommer från egna Twitterkontot
  • Lanseringen föregicks av lång nedtid under måndagskvällen, mitt under alla egna seminarier och Almedalsveckan
  • Login-delen är släppt, men förblir helt trasig och kastar besökare till höger och vänster i skrivande stund
  • Det ligger testkommentarer inne där utvecklare klagar att det går att klistra in farligt javascript

Resume.se har verkligen svårt för utrullningar och tighta släpp. Även om gällande Dagensemdia.se har några år på nacken så är känns deras deployments och mobilanpassningar de senaste åren som en rak motsats till Resumés digitala projekt.

Annars satsar nya Resume.se på långa listor av rekommenderat artikelmaterial, bloggarna har fått en mer undanskymd position (ej längre topplänkade, där finns istället en större reklamyta) och det är i desktop en aningen kortare startsida med färre sektioner.

Nya Resume.se har liksom mycket annat inom Bonnier nu även lämnat sin ryskutvecklade offshore-EPiServer 6 (av First Line) och är byggt på en Mustache template-upprättning framför sin nya EPiServer 8 bas.

Även bloggarna verkar strykt WordPress som front för att istället lyfta in innehållet för exponering via nya EPiServer 8-ramverket.

Oakwood Creative Digital Agency har tagit fram den nya designen och front end. Den tekniska utvecklingen står Discoworks för.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Ryska och Ukrainska webb-, martech och e-handelsleverantörer aktiva i Sverige

Kommentarer

Leave a Comment