Rusta öppnar upp riktig e-handel

In CXM, E-handel, Lojalitetsprogram, Nyheter, Optimizely/Episerver, PIM, Storm Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Amazon Sverige är riktigt nära nu. MKSE Amazon är nyhetssektionen där vi samlar allt om vad det kommer innebära för våra svenska företag.

Läs mer.
Rusta har numera inte bara ”inköpslistor med formulär” eller en semi-omnikanalstrategi. De hari maj 2020 öppnat sin egna Storm Commerce headless e-handel. På separata domänen https://hembestallning.rusta.com, bredvid det tidigare Episerver CMS och Commerce plattformsstödet från i fjol.

Mattspecialisten Ciqola, en del av Rusta Group, har sedan tidigare valt Storm Commerce i kombination med Umbraco för sin e-handel. Rusta-koncernen har även ett annat fristående e-handelsbolag i Happy Angle.

Rusta.se listas fortfarande som ett Episerver- och inRiver PIM-case av partnern Sigma Consulting. Den sajten, numera omdirigerad till Rusta.com/se har inte förändrats. Den erbjuder fortfarande möjligheten att klicka i en produkt, som ”mörkas” och, utan vidare bekräftelse, hamnar i en inköpslista i sidtoppen. Där varukorgen brukar återfinnas. Denna lista går sedan att skicka vidare till en e-post (även här utan någon bekräftelse om t ex en felaktig adress fylls i). Den typen av beställningsformulär och ”semi-e-handel” hos Rusta är redan inne på sitt åttonde år.

” – Det var lite av en smyglansering, om man ska vara helt ärlig. Det vi har gjort är att vi har tagit delar av vårt trädgårds- och sommarsortiment och lanserat det online. Det var ett snabbt projekt som var lite påeldat av coronaviruset, vi ville erbjuda våra kunder att köpa delar av det här sortimentet trots pandemin. Det gick jättesnabbt. Det tog två veckor sen hade vi sajten uppe.”

Säger Per Wennerström, e-handelschef på Rusta-koncernen, till Ehandel. Rustas chef är inte säker på om de båda sajterna ska slås samman framöver. De är imponerade över intresset på den nya lösningen. De måste analysera framtiden först.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Försvarsförbundet handlar upp ny partner, byter från svenskt proprietär CMS till danskt open source

Rusta öppnade under 2019 ett flaggskeppsvaruhus bredvid NK i Stockholm och har samtidigt sett till att skaffa Cention chattlösning samt inRiver PIM. Dessutom finns kundlojalitetssystemet Club Rusta utvecklat på lojalitetsystemet Voyado.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss