Så mäter Porsche sin kodkvalitet världen över

In API, Cloud / Förvaltning, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Porsche har haft en väldigt välkomnande och öppen IT-filosofi genom åren. Det märks inte minst i Sverige där förra året en ny e-handel av Carismar släpptes, svenska Porsche.se är en Episerver kund till Mogul samtidigt som Porsche.com ligger på en tysk Microsoftbaserad Noxum CMS GmbH.

Hur gör Porsche då för att hålla någorlunda kontroll över sina olika teknikstackar, produkter och strategier. I juni så har företaget börjat mäta kodkvaliteten i alla projekt på ett gemensamt sätt. Detta med hjälp av TIOBE Software Quality Framework TICS som i ett gränssnitt kan kombinera olika datakällor för att ge ett gemensamt kvalitetsindex över t ex kod. Flera olika verktyg kan kopplas in till TICS och därefter löpande mätas av. Allt med en A-F gradering med samma typ av grafik som vid energiförbrukningsmätningar.

Att mäta kodkvalitet väntas växa i popularitet när molnet och diverse SaaS-lösningar öppnar upp för flera tekniska möjligheter vid val av lösning och plattform.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.

Leave a Comment