Bamboras analyschef: ”Ge inte bort halva vinsten när e-handeln öppnar i Kina”

In CXM, E-handel, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Under gångna veckan har MKSE.com suttit ned för ett samtal med Bamboras ‎Chief Growth Analytics Officer Christoffer Ruthgersson. Det snabbväxande bolaget satsar för fullt på Bambora Checkout för e-handel och köpte nyligen upp Devcode Payment som de tidigare samarbetade med. Målet är att verkligen förenkla för e-handelsbolag som vill ta betalt världen över.

Till skillnad mot konkurrenten Klarna (som dyker upp ofta under intervjun), är ambitionen att redan vara på plats runt om i världen och behärska dessa lokala avvikelser och egenskaper.

Christoffer Ruthgersson berättar vidare för MKSE.com att Bambora sitter på djuplodad kunskap om olika kanaler för betalning, hur de hänger ihop (de består oftast av väldigt många steg på vägen) och bäst kopplas i partnerskap. Den matchningen med en e-handlares, nästan alltid, internationella ambitioner kallas perfekt för att smidigare gå ut internationellt:

” – Upp till 50% av hela transaktionen kan gå förlorad i, för de flesta, helt okända kostnader. T ex om vissa kinesiska betalkort aktiveras och används i en e-handel kan mellanhänder komma att valla kunden fram och tillbaka, vilket kan slå hårt på en redan ansträngd marginal.”

Kunskapen om hur mer kostnadseffektiva ”handskakningar” mellan Bambora och olika kort- och betalleverantörer tillhandahålls ska vara bolagets signum. Bambora jobbar idag främst med flygbolag, spelbolag och bolag som säljer olika typer av digitala tjänster.

Grundare är Johan Kärnberg med en bakgrund ifrån Point och deras kortterminaler. Bolagets huvudfinansiärer är Nordic Capital. Bambora består av Nordic Capitals tidigare förvärv Euroline / SuperPay, KeyCorp, Samport, MPS, DK Online and ePay.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Kappahl handlar upp Columbus som ny partner

Leave a Comment