Så ska hundmat säljas över e-handel enligt ZooZoo.com

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Check out/Kassasystem by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

En ny större satsning på djurfoder har just släppts. ZooZoo.com slår sig samman med Banger Head Internet Groups Hemfoder.se för att ge Animail.se och Zooplus en match.

Några e-handelsknep att ta med sig då? En hel del väl fungerande digitalt stöd vi sett de senaste åren finns här. Som nedräkning till fri frakt (kilo foder som skickats finns även, men den innebär inga skrytsiffror direkt), förtroendefaktorer i både text och ikon (Trygg E-handel, Klarna, kreditkort och frakt), relaterade produkter och prenumeration (även schemalagd) av produkter (passar nog väl med målgruppen). Det finns även kundtjänst i en fixerad ruta som syns i nederkant.

ZooZoo.com är Klarna trogna hela vägen och sportar från start ett Klarna Checkout checkoutflöde. Det är en custom-lösning för e-handel som används, utöver kassaflödet.

Men det främsta nya är en community-del där husdjursägare uppmanas fylla i information om sin ”bästa vän”. Presentkort på 50:- utlovas i gengäld. Det har gjorts enkelt att bli medlem på flera sätt genom Facebook Open Graph kopplingar. Genom att driva in och bygga på den informationen hoppas Zoocoo.com ska hjälpa dem bearbeta och göra kunder mer lönsamma. En egen CXM-tanke med andra ord.

Satsningen behöver få fotfäste snabbt. Just Animail (tidigare Foderbilen.se) har genom återkommande tunnelbanereklam under flera år byggt upp en målgrupp i främst Stockholm. Det syns på deras Facebook-sida som redan har imponerande 15 079 likes.

Hela sajten kallas fortfarande ”beta” och även feedbacklämnande (via en WebEngage) kunder utlovas 50:- som tack. Femtilapparnas drivkraft för top-of-mind och återvändande kunder verkar Jarno Vanhatapio tagit med sig från Nelly/CDON tiden. Jarmo har tidigare i år i intervjuer sagt att de fem framgångsfaktorerna för e-handel är:

” – Produktmarginal, plock och pack-kostnader, fraktkostnader, in- och utplock, marknadsföringskostnader och ett j*vla massa sälj.”

Leave a Comment