SaaS e-handel enkel fasa ut, Picard byter Salesforce mot Shopify

In CRM Customer Relationship Management, E-handel, Nyheter, Salesforce Commerce Cloud, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

När de rörliga licensarvodena och totalprislappen når för höga nivåer är det rätt enkelt att byta bort en befintlig SaaS ehandels- och CX lösning. Kanske lite för enkelt för en fortsatt förvärvshysteri och miljardinvestering bland IT-bjässarna inom området ska få fortsätta på samma sätt 2020 som de senaste åren.
Enkelheten att fasa ut en hyrd molnlösning visar sig igen hos den franska frysmatjätten Picard. Som nyligen, för de nya nordiska ehandelslösningarna, väljer att fasa ut sin mångåriga Salesforce Commerce för en enklare, och nog initialt billigare, kanadensisk Shopify lösning.
För tre år sedan köpte Capgemini upp hela Salesforce Commerce-fokuserade byrån Itelios med löftet att vinna just denna typ av affärer. De hade då franska Picard som en av de europeiska kunderna på Salesforce Commerce plattformen (i en kombination med Microsoft Dynamics). Vilket är en bra kund och något säkert lockade till bolagsförvärvet.
Men den trenden är nästan helt bruten (vilket även ska synas i t ex Salesforce ehandelsplattform försäljningssiffror mellan åren 2017-2020) och IT/managementbjässarna som Cognizant, Accenture m fl ska åter igen vända blickarna mot proprietär Enterprise-mjukvara som är mer beständig och inte lika enkel att göra sig av med. Det gäller delar av Salesforce portfölj, men inte hela sviten. Där har snarare SAP, Microsoft och Oracle fördelar. Shopifykunderna lämnas till mindre leverantörer.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Daniel Wellington byter ut allt, ersätter 12 år av kod med Shopify

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss