Salesforce försöker sälja headless e-handel, använder sig av Shopify-kundcase

In Check out/Kassasystem, Commercetools, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Java, Nyheter, Salesforce, Salesforce Commerce Cloud, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Hur ska Salesforce Commerce Cloud tackla den enorma trenden med Headless Commerce och Composable Commerce i höst då?

Något måste ske. Commercetools värderades redan hösten 2019 till 3 mdr SEK, och med tanke på tyska kollegan Contentfuls värdeökning år till år från 9 miljarder SEK 2020 till omkring 42 mdr sommaren 2021, inför börsnoteringen är det inte möjligt att det är i alla fall tvåsiffrigt miljardvärde på e-handelsalternativet. Specieillt med tanke på nya stor- storkundkonton som hela tyska Volkswagen e-handel (en tidigare monolit och Adobe AEM-förespråkare).

Salesforce ska råda bot på detta med hjälp av Appexchange pluginpartners, hoppas Salesforces Ron Pereira. Salesforce försöker fortsatt associera sig och knyta till sig Gartners alla definitioner av headless och de fördelar en Commercetools-liknande e-handelsmiljö kan ge. Utan att prata för mycket om egna, rätt motsatt uppbyggda produkten.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Calvin Klein och Tommy Hilfiger-folk lanserar headless commerce

Detta då egna Salesforce Commerce Cloud i den alternativa visionen främst ska fungera som ett backbone och en stomme för produktdata där en partners alternativa PWA och e-handelsmotor kan adderas. Som det mindre schweiziska bolaget Magnolia, som lämnat CMS-javafokuset och byggt en mer fristående editerbar e-handelsfront på sistone. Den går för omkring 780 000 SEK / år extra, utöver Salesforce 3,43 Mkr-kostnaderna per installation, att addera till molninstallationen. För att få en typ av headless front ovanpå egna SaaS och moln Salesforce Commerce-installationen.

Visst är det en typ av headless-lösning för Salesforce. Frågan är hur pass ”ren” och decoupled den blir i slutändan. I skrivande stund finns noll reviews eller listade kundcase, så inte heller denna kombo verkar gå som smör. Magnolia nämner själva Au Lit Fine Linens blog som ett exempel. Vilket är en Shopify-ehandel (!). Salesforce värsta konkurrent. DessutomDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Bilmärket Adobe tar med upp på stora scen 2022


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon