Ledande svenska Commercetools partners, nya headless kunder ansluter

In Commercetools, CXM, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update: Commercetools API-first headless e-handel är idag ledande inom sin nisch och värderas för närvarande till 3,5-4 mdr SEK. Hur går det för plattformen i Sverige och Norden då? Redan våren 2017 berättade TietoEVRY om ett partnerskap. Men sedan dess har de enbart kunnat presentera två kunder. Och det var, och är, främst finnarna som fått kunderna ta headless commerce steget. De två kundkontona sedan dess är bioteknikföretaget UPM B2B-ehandel samt en mindre e-butik för onlinetidningen Scandinavian MAN.

Valtech, som intensifierade sitt samarbete med Commercetools sommaren 2019 har varit bättre på att berätta om sina kunder. Främst skötta från andra kontor än det svenska, som det tyska och det holländska. Med utvecklare och arkitekter från Valtech Indien. Deras stora konto är Hollands stolthet Heineken som flyttat ut stora delar av bryggeriets CX-arbete och B2B ÅF-commerce till Commercetools. Valtech har även använt sitt MACH-approach (som involverar Commercetools) då de jobbar med jeansjätten Levi’s eller SAS flygbolagets digitala transformation. Andra kunder är BMW och ”Digital Sales Advisor”, Aerolineas Argentinas och Wavin,

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Swedol, TOOLS och Grolls väljer Impact Commerce i ny B2B-storaffär, förtroende efter molnmigrering

Avensia började sent om sider sälja Commercetools som ett alternativ till att vara en ”pure player” Episerver Commerce. I ett uttalande för några månader sedan ansåg de då att ”headless är framtiden”. Sedan dess har de inte kunnat presentera några nya kunder, men försäljningen av headless ska enligt uppgift ”gå som tåget” och vara ett stort tillskott för ehandelskonsulten. Nya case ska kunna presenteras inom några veckor, berättas det för MKSE.com.

Columbus med Filip Lindwall hör av sig och berättar att de gärna nämns som partner i Commercetools-sammanhang. De har idag The Green Deal som Commercetools -kund i Norge och de paketerar gärna med Commercetools med Censhare. De ska ha 10 certifierade konsulter på plattformen. Även de ska i vinter:

”Ha ett flertal case som ligger för avslut på Commercetools . Ett riktigt stort case går vi ut med som pressmeddelande i dagarna.”

Bland Commercetools internationella referenser syns i vinter jättevaruhuset John Lewis som valde gå över till headlessplattformen i slutet av november. De ska ökat egna varuhusförsäljningen online med 73 procent sedan dess, enligt ett uttalande. Andra Commercetools kunder från 2019 ska vara Audi AG, Bang & Olufsen (även en Contentful användare) och Yamaha Motor.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Biljätten satsar fullt ut på Contentful headless