SiteVision ikapp EPiServer på kommunmarknaden

In Featured, Nyheter, Offentlig sektor, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström14 Comments

SiteVision har fått sin 100:e kund bland landets 290 kommuner. Konkurrenten nämns inte i den officiella informationnen, men Anders Korsvall, en av grundarna till Senselogic, nämner för MKSE att:

– Som du förstår är vi glada över att vara ikapp EPiServer på kommunmarknaden. Man kan ju räkna på olika sätt, men nu har vi garanterat 100 stycken kommuner – och flera på väg in!


Race mellan konkurrenter är alltid inspirerande, för båda parter. Under 2008 har Javabaserade SiteVision vuxit med 20 procent och ska ha tagit marknadsandelar Nästa utmaning är att få samma ställning bland företagswebbplatser. Konkurrenten där är nyss nämnda, Microsoftbaserade företag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Hälften av Sitevision Awards 2022-finalisterna jobbar med Consid

SiteVisions hundrade kommunala kund blev Burlöv. SiteVision ska gynnas av att riktlinjerna för den nya E-delegationen som säger att den offentliga förvaltningen ska satsa på öppna system.

Burlöv då? Det kommer ta tid innan den sajten vinner några priser åt SiteVision, men där finns i alla fall Bibliotek, Blanketter, Kalender,Karta och Lediga jobb.

Kommentarer

 1. Burlövs hemsida kanske inte hade den mest nydanande design jag har sett.

 2. Burlövs hemsida kanske inte hade den mest nydanande design jag har sett.

 3. ”…kommit ikapp EPiServer”? Hmmm, vill minnas att det var ganska länge sedan det skrevs om att EPiServer passerade 100-strecket. Sitevision torde alltså även fortsättningsvis ligga efter.

 4. ”…kommit ikapp EPiServer”? Hmmm, vill minnas att det var ganska länge sedan det skrevs om att EPiServer passerade 100-strecket. Sitevision torde alltså även fortsättningsvis ligga efter.

 5. Beror ju som sagt ppå hur man räknar, Kunder som haft Sitevision eller EPiServer och sedan bytt räknar ju garanterat med dem.
  Som tex Burlöv som just nu både EPiServer och Sitevision räknar.
  Samt intranät, och publika webbar. Skolwebbar, turistwebbar etc.

  Vi får väl se när båda har passerat 200, av våra 290 kommuner :)

  Ang 100e på EpiServer som kom den nyheter 2008.11, se:
  http://www.episerver.com/sv/Nyheter/Pressmeddelande/Allt-fler-kommuner-valjer-EPiServer-/

 6. Beror ju som sagt ppå hur man räknar, Kunder som haft Sitevision eller EPiServer och sedan bytt räknar ju garanterat med dem.
  Som tex Burlöv som just nu både EPiServer och Sitevision räknar.
  Samt intranät, och publika webbar. Skolwebbar, turistwebbar etc.

  Vi får väl se när båda har passerat 200, av våra 290 kommuner :)

  Ang 100e på EpiServer som kom den nyheter 2008.11, se:
  http://www.episerver.com/sv/Nyheter/Pressmeddelande/Allt-fler-kommuner-valjer-EPiServer-/

 7. Den 100:e EPiServerkommunen kom i höstas 2008, men som Jörgen skriver så finns det säkert många kommuner som idag använder både EPiServer och Sitevision. Oavsett det och oavsett ”tävlingen” oss två emellan, så är det två saker som slår mig. Dels att det faktiskt nästan finns 100 kommuner kvar att slåss om och dels att två relativt små och dessutom Svenska produkter så till den grad dominerar denna marknad. Det är coolt!

 8. Den 100:e EPiServerkommunen kom i höstas 2008, men som Jörgen skriver så finns det säkert många kommuner som idag använder både EPiServer och Sitevision. Oavsett det och oavsett ”tävlingen” oss två emellan, så är det två saker som slår mig. Dels att det faktiskt nästan finns 100 kommuner kvar att slåss om och dels att två relativt små och dessutom Svenska produkter så till den grad dominerar denna marknad. Det är coolt!

Leave a Comment