SMEG bygger omfattande Optimizely Commerce med fokus på egen kunddata

In Analys / Statistik, CDP, DMP, Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Lyxvitvarumärket SMEG från Italien är en större användare av Optimizelys uppdaterade produktsvit. De har använt bl a Optimizely Commerce samt CMS och optimering för att bygga den nya D2C-kanalupplevelsen. Den nya närvaron ska bättre representera Smegs klassiska varumärke och ID, vara anpassad för global expansion samt vara bättre anpassad för att samla in ny förstahands kunddata genom aktiv CRO push samt olika typer av marketing automation/opt-in aktiviteter.

0 år
firar varumärket i år
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Optimizely eCommerce plattformen har initialt utvecklats av Microsoftfokuserade Maginus / Naveo Commerce och SMEG själva. Den inkluderar flera kopplingar till egna affärssystem, PIM och mycket mer. Uppdaterade lösningar inom Optimizely e-handel har därefter även Unrvld med kontor i Litauen och fem platser i Storbritanien bjudit på.

” – Vi sätter kunden i centrum av allt arbete med plattformen och överväger varje steg av den digitala resan för att säkerställa att vi lever upp till en modern konsuments alla förväntningar.”

Smeg har dotterbolag över hela världen, kontor på alla kontinenter och ett omfattande försäljningsnätverk. I Sverige är svenska smeg.com fortfarande en Bloomreach CMS användare.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Google Optimize till Optimizely övergången en säljframgång, VD lyrisk