Snabbväxande tredjepartsutvecklare på Sitecore med ex-ledning från bolaget tar marknadsandelar

In Cloud / Förvaltning, Contentful, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Senaste MACH Alliance-medlemmen, amerikanska Uniform i San Francisco, har grundats av Adam Conn och gamla Sitecore sälj- och marknadschefen Lars Birkholm Petersen från Danmark. Den senare kan efter 10 år på Sitecore marknden och vet vad kunderna behöver. Det är tydligen mer headless- och Jamstack än hans gamla arbetsgivare idag erbjuder. Men Sitecore är positiva och fortsätter att, tillsammans med t ex Avanade, lyfta fram Uniforms tredjepartsstöd kombinerat med egna XP-plattformen. Tydligen ska ”Uniform for Sitecore” kunna göra Sitecore-webbar 1000% snabbare.

Unga och 30 man stora bolaget Uniform har en historik av att trycka ut olika typer av headless- och Jamstack-stöd för proprietära Enterpirse-plattformar. De har adderat flera typer av externt påläggsstöd till danska Sitecore, för att sviten ska kunna vara fortsatt attraktivt på den amerikanska marknaden under 2021.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Carla elbilshandel köper in nytt e-handelsstöd, bygger "automotive" team

Nya frontpaketeringen ”Uniform for Sitecore” ger Sitecore XM eller XP kunder support för MVC/SXA and JSS samt Jamstack snabbhetsfördelar (på allt från React, Vue, Angular, Svelte som kunden själv bestämmer). Det utan att behöva omutbilda hela marknadsavdelningar och personalstyrkor. Eller ta en större och tidskrävande molnflytt.

Sedan tidigare har man även utvecklat samma typ av stöd för Adobe AEM, Oracle och egentligen alla de plattformar som idag får mycket kritik för att vara för tunga och mer segrörliga. Men Uniform jobbar även med Netlify, Sapper, Gatsby och Contentful som direkta alternativ, i de fall där det inte visat sig vara lämpligt att bara addera ett extra frontend- och CDN-lager till den andra plattformen.

Det är ju ändå dubbla eller trippla licenser vi pratar om, och EQT, Insight Partners, Benchmark Capital, Trinity Ventures och de andra skulle inte ha investerat så frekvent i headless om det inte fanns en årlig eller månatligen återkommande licensmöjlighet med i bilden. Många headless-plattformar kan inom kort för Enterprise-användare komma att kosta precis lika mycket som iaf Episerver och Sitecore. De ska inte förväxlas med open source-aktörer, som även de i Enterprise-fall är snabba med att hamna på samma nivåer som sina proprietära motsvarigheter.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Sanity, Vercel, Netlify och Algolia stora utropstecken i Headless Club sammanställning

Netlify är inte bara en partner och del i Uniforms erbjudande. Som vi skrev om tidigare i höst har även Netlify själva tagit fram ett headlesstöd för Sitecore som ska snabba upp Sitecore XP med 1800 procent samt ska ge 98 gånger snabbare personaliseringsstöd och upp till 65% besparingar inom infrastrukturkostnader on-prem.