Snowfire kallar EPiServer, Drupal och WordPress för ”utvecklar-mellanskikt”

In Nyheter, Övriga / Custom CMS by MKSE.com Redaktion Martin Edenström9 Comments

Snowfire - den visuella webbplattformen - nu äntligen på svenska

Mer kaxighet i vår CMS-värld. Lilla Snowfire, genom Mimmin, attackerar konkurrenterna direkt genom att säga att:

”WordPress, Joomla, Drupal, EpiServer, Lemoon mfl är byggda för att vara hjälpverktyg för programmerare på webbyråer som i sin tur levererar färdig webb till företagen. Den nya webplattformen, Snowfire kapar det mellanskiktet helt.”

CMS:et är en molntjänst och kunderna är tyvärr inte så mycket att hänga i gran. I alla fall inte för att konkurrera med ovanstående aktörer idag. Mimmin har två anställda och omsatte brutna 2010 1,3 Mkr. 0,3 Mkr mer än året innan.

Emil Sundberg och Ditte Hammarström kanske borde vända sig mot dessa, till Snowfire sett mer snarlika CMS istället?

Kommentarer

 1. Kul med debatt. Jag tror ärligt CMS:er på sikt är döda. De som inte ändrar vägval lär ha det jobbigt. Stora som små, speciellt om de inte kan eliminera mellanskiktet med programmerare emellan de som gör tjänsten och den som skall använda tjänsten. Det är alldeles för många led och blir bara bökigt. Vi är inte speciellt lika vare sig EpiServer, WordPress eller små CMS:er.

  Snowfire som webbplattform handlar om att vända på tratten och sätta fokus på kunderna. De vill ha trygghet och support direkt av den som har gjort den tekniska lösningen. Kunder har ont om tid så allt måste vara roligt enkelt och skalbart för att funka för både stora och små bolag. De vill köpa framtid. Vi lanserade vårt webbinsteg i höstas och har 100% nöjda kunder.

 2. Har väldigt svårt att se något unikt i lösningen. Visst, att erbjuda CMS som tjänst är bra för somliga men knappast någonting nytt under solen. Det passar en del och inte andra.

  Open Source med moln i CMS-branschen, det är paradigmskiftet.

 3. Formulär, Social integration, Statistik, Analys, Samarbete, Nyhetsbrev, mfl funktioner är inte heller det unikt för CMS-system idag. Att dessutom betala 2500kr/mån för en mindre sajt känns ju inte direkt billigt. Speciellt inte om du slår ut det över tid.

  Vad är det jag har missat här?

 4. Kunder vill ju också vara leverantörsoberoende?

 5. Hej Ditte.
  Hur menar du med din kommentar om att CMS:er på sikt är döda? Vad tänkte du skulle ersätta det hela? Utveckla gärna.

 6. Peka-och-klicka-cms… Fungerar säkert på småföretags hemsidor men definitivt inte för större kunder och det är helt okej – gissar att Mimmin siktar in sig på det vanliga SMB-segmentet och där lär de få slåss en hel del, framförallt med etablerade lösningar som Sitevision som redan finns i SAAS-utförande.

  För övrigt så fungerar inte menyerna som de ska på snowfire.se, det står ”” i klartext i menyn. Kanske borde fixas innan det hela går ut till bred publik.

 7. Hej Christopher, Jag tror att de flesta CMS:e har byggt in sig i för stora tekniska lösningar. Det gör det svårt för dem i dagsläget när konsumenterna har vant sig vid att få små lösningsinriktade mobilappar – de vill att publiceringsverktygen skall funka på samma sätt dvs. vara enkla och utan programmeringskrav. Det är inte fokus CMS som behövs överhuvudtaget. Det är bara tekniklösningen. Frågan är väl vad nutidens kunder vill ha för appar som hjälper dem och deras företag att bli synliga. Allt handlar om att flyta igenom information och sprida det till rätt målgrupp och få målgruppen att respondera.

  Jag vet att WordPress fortsätter att växa och jag tycker det är jätteläckra sidor som man kan skapa med det, men nu rullar den nya vågen av webplattformar in som sätter kunden i förarsätet. Tekniken skall vara byggd så att kunden själv snabbt kan ändra – helt utan programmeringskunskaper. Är du en mindre kund gör du din webbsida direkt via webben, men det är A och O att ha rätt profil. Alla större företag med självaktning går via en reklambyrå. Reklambyråerna har hand om kundernas varumärke och hjälper till med målgruppstyrning och design.

  De reklambyråer som använder t ex vårt Snowfire får det plötsligt bara mycket enklare. De kan koncentrera sig på kundens budskap och rätt design och slipper all tech-support. Kunden rattar själv sitt verktyg. Happy ending for alla :) Men det här är ju vad jag tycker. Det skulle vara kul att höra din åsikt. Hur ser framtidens webbplattformar ut, är WordPress framtiden och isåfall varför?

 8. Hej Ditte. Kul med lite diskussion!

  Jag tror att framtidens webbplattformar kommer delas upp. Ena sidan kommer bestå av enkla verktyg i samma anda som de som idag syns på bloggtjänster (vilka i sig är en naturlig utveckling av det som fanns på Tripod, Geocities m.fl.).

  Andra sidan kommer bli ännu mer teknisk i sin natur allt eftersom integration och kontextuell anpassning till- och med andra nätverk och tjänster blir viktigare.

  Vi kommer få se fler standardiserade webbtjänster som går att slå på och av efter behov – exempelvis de tjänster Amazon Web Services erbjuder där mailserver och dnsserver är enkla och skalbara molntjänster. En enkel, standardiserad cms-lösning kommer nog integreras mot valfri dokumentbas som t.ex. Google Docs som ju har alla funktioner för teamwork osv.

  Jag tror inte på någon enhetlig lösning som täcker allas behov utan snarare att det kommer bli större och större skillnader mellan lösningarna beroende på vilken målgrupp de riktar sig mot.

  Vad gäller vilket av systemen som blir dominerande i framtiden så vet jag inte. Jag är Drupalist och tror på ”vår” metod och arkitektur, WordPress gör sin egen grej och sen gör Episerver något annat. Alla är bra på sina delar och alla gör egentligen samma sak men på olika sätt.

Leave a Comment