Sofigate köper upp svenskt Salesforce-bolag, siktar på 250 personer inom SFDC

In Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Sofigate satsar vidare på sin Salesforce-verksamhet genom att förvärva Xceed Technology som omsätter 13 Mkr. Sofigates siktar på att ha en omsättning på EUR 500 miljoner år 2025, och Salesforce-verksamheten uppskattas täcka 10% av omsättningen, sysselsätta över 250 Salesforce-experter och betjäna över 100 kunder. Enligt avtalet blir Xceed ett helägt dotterbolag till Sofigate, men kommer till en början att fortsätta verka under sitt eget varumärke.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

” – Vi har under en tid skannat marknaden för att hitta passande Salesforce-aktörer som en del av vår tillväxtstrategi i norra Europa. Xceed och dess strategiska near-shore partner i Polen består tillsammans av ett team på 30 personer och är en perfekt match för Sofigate genom att förstärka Sofigates Salesforce-verksamhet betydligt. Tillsammans har vi en stark ambition att bli den mest eftertraktade och visionära partnern för Salesforce och våra kunder i Norden. Jag tror att vi kommer att nå detta mål genom vår omfattande kundbas, position inom Business Technology samt unika människocentrerade modell för styrning av arkitektur och plattformsval”

Säger Sofigates verkställande direktör Sami Karkkila.

”Båda företagen har en bra strategi och passar varandra kulturmässigt.Vi anser att båda parterna vinner på fusionen. Xceed drar nytta av Sofigates verksamhetsmodell och starka kompetens inom förändringsledning och plattformsval. För Xceeds medarbetare erbjuder fusionen bättre möjligheter till vidareutbildning och karriärsutveckling samt en stark företagskultur med fokus på medarbetarna ”

Säger Xceeds verkställande direktör Fredrik Kangas.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss