Starbucks nästan borta från Sverige, satsar ändå på internationellt Web3.0 lojalitetsprogram

In CRM Customer Relationship Management, CXM, Drupal, E-handel, Lojalitetsprogram, Martech, Nyheter, Online Marketing, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Starbucks har inte haft en lätt första period i Sverige. Det verkar egentligen enbart vara i köpcentrumet Mall of Scandinavia samt på Hamngatan kedjan får svensk acceptans för sitt utbud och sin prissättning. Det ledde i sin tur till att det svenska lojalitetsprogrammet och egna svenska appen kraschade förra året.

Alla svenska kunder som handlat upp Commercetools på sistone hittar ni i MKSE.com dagligen uppdaterade Commercetools-sektion. Läs allt här.
Kan en ny, global satsning på lojalitetsprogram samt Web3.0 nu i slutet av september råda bot på det? Det hoppas kedjans CMO Brady Brewer och nya CTO som nu lanserar  ”Starbucks Odyssey”, Starbucks Rewards program. En omnikanalupplevelse som ska bli en digital community med fötterna i den fysiska världen. Det ska t ex finnas ”digital collectible stamps” i NFT format som går att köpa och tjäna in som medlem.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Tesla använder Storyblok headless för CRM i 30 egna butiker

Starbucks Rewards ska idag ha 28 miljoner medlemmar (ett Coniq program) på global basis. En del av dessa finns i Sverige, men fick knappt ta del av egna PWA försedda tidigare lojalitetsprogrammet innan kedjan lade ned ett tiotal svenska caféer. Satsningen är även en internationationell satsning på att få kundupplevelsen att kännas mer samordad och lättanvänd för alla internationella kunder, oavsett vart de befinner sig i världen. Det globala, sammanhållande B2B programmet kallas Starbucks Digital Solutions.

Doberman och Varvet har varit digitala byråer i Sverige åt Starbucks. I Sverige har Starbucks fortfarande en inhyrd 24Nettbutikk e-handel för egen merchandise och Starbucks.se är en Drupal CMS open source produktion.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Consid tar över digitala kanaler och Sitevision hos fackförbundet