SVT.se och SVT Play väljer Escenic som framtida CMS

In Escenic, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström9 Comments

Update: Inför ett av 2011/2012 års större CMS-projekt har SVT Inköp med Elisabeth Ivarsson för / SVT.se / SVTPlay.se nu har valt norska Vizrt Escenic CMS som sitt framtida CMS/publiceringsplattform.

Ett enormt nederlag för främst nuvarande CMS:et Atex Polopoly men även för Drupal och EPiServer som ska varit på tapeten. Totalt 5 bud kom in.

Vänsterställda SVT.se har sett likadan ut i många år nu och bytet välkomnas internt inom Sveriges Television. För community används sedan våren 2009 XCAP. WordPress används sedan 2009 för bloggar samt delar av kampanjsajter. SVT Play har aldrig haft något CMS.

SVT besitter en del javakompetens efter de många åren med Polopoly CMS. En installation som anpassats att bli mycket specialsydd för SVT, något som kan gjort det kostsamt att versionsuppgradera till en senare Polopoly istället för att ta in en helt ny CMS-aktör. Som SVT nu gjorde.

SVT går samma år även över till Windows 7.

Kommentarer

 1. Pingback: Tweets that mention SVT.se och SVT Play väljer Escenic som framtida CMS | Might Know Something Else -- Topsy.com

 2. ojojoj. nu när alla svenska mediabolag inte pratar om annat än att LÄMNA escenic!

 3. Från IDG nu en månad senare: ”SVT har använt version 8 av Polopoly till sina sajter sedan 2002. Enligt Frank Hoffsummer, teknisk chef på SVTi, har det hänt mycket på marknaden för webbpubliceringssystem sedan Polopoly version 8 släpptes.

  – Det var dags att uppdatera till ett modernare system med modernare arkitektur.

  Men istället för att satsa på den senaste versionen av Polopoly, valde de att göra en omfattande upphandling.

  – Det var Escenic som uppfyllde våra krav bäst, säger han, och tillägger att de lade stor vikt vid användarvänligheten.

  Gustaf Sahlman, vd på Polopoly, ser Bonniers och SVTs byten som enskilda händelser och inte en trend.

  – Båda har varit kunder under väldigt lång tid och ibland vill man kanske se om gräset är grönare på andra sidan. Men vi har varit stora på den svenska mediemarknaden under många år och har för avsikt att fortsätta vara det, säger han, och uppger samtidigt att de växer på marknader som USA och Asien.”

Leave a Comment