SVT.se och SVT Play väljer Escenic som framtida CMS

In Escenic, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström9 Comments

Update: Inför ett av 2011/2012 års större CMS-projekt har SVT Inköp med Elisabeth Ivarsson för / SVT.se / SVTPlay.se nu har valt norska Vizrt Escenic CMS som sitt framtida CMS/publiceringsplattform. Ett enormt nederlag för främst nuvarande CMS:et Atex Polopoly men även för Drupal och EPiServer som ska varit på tapeten. Totalt 5 bud kom in. Vänsterställda SVT.se har sett likadan ut i många år nu och bytet välkomnas internt inom Sveriges Television. För community används sedan...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Pingback: Tweets that mention SVT.se och SVT Play väljer Escenic som framtida CMS | Might Know Something Else -- Topsy.com

 2. ojojoj. nu när alla svenska mediabolag inte pratar om annat än att LÄMNA escenic!

 3. Från IDG nu en månad senare: “SVT har använt version 8 av Polopoly till sina sajter sedan 2002. Enligt Frank Hoffsummer, teknisk chef på SVTi, har det hänt mycket på marknaden för webbpubliceringssystem sedan Polopoly version 8 släpptes.

  – Det var dags att uppdatera till ett modernare system med modernare arkitektur.

  Men istället för att satsa på den senaste versionen av Polopoly, valde de att göra en omfattande upphandling.

  – Det var Escenic som uppfyllde våra krav bäst, säger han, och tillägger att de lade stor vikt vid användarvänligheten.

  Gustaf Sahlman, vd på Polopoly, ser Bonniers och SVTs byten som enskilda händelser och inte en trend.

  – Båda har varit kunder under väldigt lång tid och ibland vill man kanske se om gräset är grönare på andra sidan. Men vi har varit stora på den svenska mediemarknaden under många år och har för avsikt att fortsätta vara det, säger han, och uppger samtidigt att de växer på marknader som USA och Asien.”

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.