Telge.se relanserad på EPiServer CMS 6 av inhouseteam

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

”Bästa marknadsavdelning” Inhouse 2011 vinnaren Telge AB valde en ny EPiServer, framtagen inhouse så klart.

Henrik Johansson, digitala medier här på Telges kommunikationsstab, berättar att de  idag re-lanserat sin webbplats med ny struktur och design. Vissa inhyrda resurser för design och utveckling i EPiServer CMS 6 R2 togs in. Mer kundanpassning och lättnavigering (mer dropdowns) var fokus. Den gamla sajten var rörig, tyckte kunderna och Telge. Antalet sidor har nu minskats med nästan 85%.

Vad hittar MKSE.com i slutprodukten då?

  • De utvalde dropdownsen blev grafiska med tillhörtande informationstext
  • Genvängar och menytypsnitt använde cufon
  • Det blev en footer-sitemap och..
  • Telge.se/Pressrum/ är bra, men både paginering och flikar för sociala kanaler. Ger bra översikt.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Lyko bygger inhouse genom att köpa upp byrån Honesty

Telge AB är ett av Södertälje kommun helägt bolag vars övergripande uppdrag är att skapa ett attraktivare Södertälje. Verksamheten omfattar bland annat bostäder, kommersiella och offentliga fastigheter, inköp, energi- och fjärrvärmenät, återvinning, hamn, VA, krafthandel och elförsäljning.

Är inhouse CMS-projekt fortfarande en trend? Sök efter antalet releaser 2011.

Kommentarer

  1. Nu är ju Henrik Johansson inte ”vem som helst” på ”vilken inhouseavdelning” som helst. Han var en av grundarna till DoBase med CMS-systemet doWebadmin som sedan gick ihop med Litium. Henrik jobbade som projektledare för hundratals webbprojekt hos DoBase så det finns väl ett rätt gediget webb-hantverkskunnande där minst sagt.

  2. Tack och kul att höra Pär. Det har varit ett väldigt roligt och inspirerade projekt där många här på Telge jobbat stenhårt, jag har verkligen inte gjort allt själv, för att realisera våra idéer och tankar. 
    Kul att du gillar siten!

Leave a Comment