Tyst om Mag+, hybridappar tog över

In iPad, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Bonniers en gång i tiden hypade läsplattemjukvara Mag+ går fortfarande att köpa in för de tidnings- och content-ägare som inte tror på mer flexibla alternativ som Xamarin eller PhoneGap.

Snart sex år gamla Mag+ ligger numera uppe i version 5.0. Bolaget leds sedan ett tag tillbaka av ett annat, nästan insomnat systems ex-VD; CMS-aktören Roxens Staffan Ekholm.

Han ska skiftat fokus från mediabolag till content- och digitaliseringstörstande icke-publicister.

Men det är en tynande tillvaro bolaget för. Sedan i maj förra året har enbart bolaget berättat om en ny händelse i pressarkivet. I somras släpptes förvisso en exportfunktion som lät appar exportera rent textinnehåll till desktop. För de som vill utanför appen á la hybridapp-tanken.

0st
anställda har Mag+ enligt egna uppgifter

Mag+ har ändå fortfarande två egna kontor, ett i Stockholm samt ett i USA. Ledningen sitter i USA. Under de sex åren ska ungefär 700 projekt årligen släppts på plattformen. De flesta i egna case-arkivet är från 2012-2013.

Kommentarer

  1. Projektet var väldigt ambitiöst från början. Kul, men också svårt att se hur varje tidningsredaktion skulle ha tid att både layouta pappersutgåvan och designa upp en hel digital utgåva, som dessutom var ganska inlåst till iPad.

  2. 700 @magplus projects every year is not so bad! #ipadmagazine

Leave a Comment