Utökad digital inhouse efter pandemin, bättre ROI med egen kreativitet nära affären

In AI, Machine Learning, Botar, Content Marketing, CXM, Lojalitetsprogram, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Hur funkar det att förstärka digital inhouse och bygga vidare på egna inhousebyrån i ett år av pandemi? Bättre eller sämre? För konsulterna inom marketing transformation och marketing enhancement ska det varit ett tufft år då de inte fysiskt kunde ansluta till kundens lokaler eller i stundens hetta fick samma prio som de egna anställda.

Då deras roller byggde ofta på ”överbryggande tjänster” (där en överlämning eller kontinuerlig utbildning låg i ursprungliga planen – och borgade för ett högre timpris) accelerades även de stora beställarnas behov av att själva anställa under 2020. Det vittnar flera martech- och e-handelsrekryteringsbyråer om till MKSE.com

Kunderna kunde inte löpande fortsätta förlita sig på dessa typer av externa, inhyrda förmågor. Något som från start var problematiskt med den stora bäring på all egen affärsdata och vital kunskap som riskerar gå ut genom dörren då en mer Sr. marketing transformation konsult går ut genom dörren och ersätts av en Jr. Det har även synts i korttidspermitteringar bland de mer nischade, svenska marketing transformation-aktörerna under våren och sommaren 2020.

Vi har mer på samma ämne:  SAS live på headless Contentful idag, klockar in på närmare 100

Men inhousetrenden och den egna digitaliseringen av marknadsavdelningen verkar fortsätta starkt med egna anställda. Även om grupperna fortfarande är obetydliga jämfört med antalet i de externa reklam- och webbyråernas team. Svenska [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]Bannerflow och brittiska Digiday har även i år undersökt saken och kommit fram till några spännande iakttagelser.

Det är totalt 203 företag som frågats ut. Flest inhouse team består av 6-10 personer följt av 1-5. Enbart 2% har fler än 20 personer i sitt team just nu. 32% av alla tillfrågade företag ökade med 1-2 personer under 2020 och 32% ökade med 3-5 medarbetare.

Vi har mer på samma ämne:  Låt Digiday Tech Awards avgöra vilka plattformar som ska in i er martech-stack

ROI ska förbättras av 2020 års inhousesatsningar, menar inhouse byrå- och digitala produktägarna. Hela 63% menar att deras ROI har förbättrats efter utförda inhousesatsningar. Det är inte så stor skillnad på de som varit igång ett tag eller de som startade i fjol. 67% av alla som arbetat längre såg en ökning, mot 60% av de nytillkomna inhouseägarna.

Enligt Bannerflow tar det tid att bygga upp en bra inhousebyrå och skapa värde med kreativ talang nära affären, men det kan vara värt det.

Dessa europeiska siffror går emot vad konsulterna på Inhouse (byrån med samma namn) presenterade i vintras. Då sade de att 70 procent av inhousebyråerna drog ned på sina personella resurser och 27% sparkat anställda.[/ppp_patron_only]