Valtech förbjuder konsulter att rekommendera WordPress CMS

In Nyheter, Optimizely/Episerver, Polopoly Atex, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström12 Comments

EPiServer och Polopoly partnern Valtech sägs ha gått ut med en märklig rekommendation. Trots att flera anställda inom Valtech dagligen bloggar och uppskattar WordPress-plattformen ska säljare inom samma bolag sagt åt de anställda att inte tala om eller rekommendera WordPress till kund. Nu i slutet av 2009 känns den typen av riktlinjer inte direkt fräscha. WordPress som CMS eller bloggalternativ har både för- och nackdelar. Men det hjälper inte en konsultlådas ekonomi att låtsas som att...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Det står väl ett företag fritt att rekommendera de produkter de vill. Finns det “oberoende” konsultföretag över huvud taget?

  Sedan håller jag med om att det är en märklig policy, men varför skall de rekommendera något gratis när de kan få försäljningspengar?

  Sedan är det svårt att ställa kommersiella krav på wp, något man kan göra på ett annat sätt på Polopoly och EpiServer på ett annat sätt – och där har de en poäng i att inte rekommendera WP.

 2. Lite farligt att basera ett blogginlägg på hörsägen i tredje hand, tycker du inte det?

  När det gäller denna åsikt är det 1) Inte bekräftat att denna person sagt det 2) Spekulativt en persons egen åsikt och 3) Definitivt ingen intern officiell rekommendation hos Valtech då våra kunder använder en uppsjö av olika system.

  Så, även om jag på ett avlägset sätt uppskattar att detta diskuteras, så anser jag det oprofessionellt att påstå att det är en intern rekommendation baserat på något som i bästa fall kan uppskattas som skvaller.

  OM Valtech eller något företag senare, mot all vettig förmodan, officiellt skulle gå ut med en sådan inställning kan det vara dags för ett sådant här inlägg. Inte nu.

 3. Hej

  Jag får hålla med Robert nedan. Som konsult på Valtech känner jag inte alls igen mig i den här beskrivningen. Valtech gärna med Open Source (WordPress inget undantag) och har flera projekt där vi bland annat kombinerat WordPress med andra (tyngre) system just på grund av fördelarna med WordPress som bloggplattform.

 4. @Robert: Tro det eller ej, men tips och Twitter är faktiskt underlag för flera av artiklarna på MKSE.com. Fick just mail från en representant från er som ska förtydliga detta “missförstånd” inom kort. Då bilägger jag den informationen.

 5. Jag kan även tillägga att detta inlägg mer var inriktat på att kommentera den allmänna skepticism mot WP jag märker av på MKSE, på IDG samt t ex i Bonnier-debatten. Att det uppdagades i samband med er var bara en slump.

 6. Den fjäder som gav upphov till ovanstående höna var en diskussion kring val av lösning för en specifik kund och ett specifikt behov, där WordPress av olika skäl inte sågs som rätt alternativ. Var på vägen detta uppfattades som generell rekommendation vill jag låta vara osagt, men givet den spridning detta fått kan det vara på sin plats att klargöra:

  Valtech är en teknikoberoende leverantör, och vi har inga regler huruvida vi rekommenderar WordPress till våra kunder eller inte. Val av teknik och lösning sker utifrån de specifika behov som kunden har. Vi har tidigare rekommenderat våra kunder WordPress i fall där vi upplevt det som ett bra alternativ, och jag ser inget skäl till att vi inte kommer att göra det igen.

  Fredrik Aldegren
  Försäljningschef Valtech AB

 7. Jag tror ju får konsultbolag lever att rekommenderar något som har licens för att tjäna pengar på licensen. Det är ju konsulttimmarna som är den stora delen i projektet och inte på någon licens.
  Valtech och alla andra konsultbolag rekommenderar de verktyg som passar kundens önskemål/krav bäst. Sedan är det ju så att man en firma mycket kunskap och erfarenhet inom några CMS verktyg, så är det ju enkelt att man rekommenderar dessa om de uppfyller kundens krav/önskemål.
  Det är väl en konsultfirmas roll, vara vägledande i valet, och kunna förvalta den lösning man erbjuder. Samt utveckla kunden.

  Jörgen Johansson
  Vd QD Utveckling

 8. Du säger att inlägget var riktat till att kommentera den “allmänna skepticism” som råder på “IDG samt t ex i Bonnier-debatten”. Och ändå lyckas du i titeln börja med “Valtech förbjuder…” samt helt undvika att nämna Bonnierdebatten (som väl har med Drupal att göra!?).

  Bra med en liten update av inlägget iaf.

 9. Hej Björn. Nu ska vi se, inlägget är uppdaterat och den WordPress/Valtech-koppling till Bonnierdebatten du pratar om förstår jag mig inte alls på?

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.