Ve Interactive klarade sig med hårsmån, byter namn och fortsätter spara. Ny svensk kund

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Ve Interactive överlevde den massiva pengabränningen tidigare, numera avsatta VD:n David Brown anklagades för i våras. Ve har tagit in danska Morten Tonnesen som VD och brandat om sig som Ve Global. Morten har snabbt sparkat runt 300 anställda, bolaget sysselsätter idag 500.

Hälften av de sparkade återfanns i UK, där pengarullningen var som värst för det tidigare ”unicorn” bolaget. I London rådde en atmosfär där det var naturligt att privata omkostnader som tre lyxboenden, privatjet och vinkällare togs på företaget. Ledningens beteende ledde till att bolaget gick back med omkring 22 Mkr i månaden. Ves pengar ska dessutom ha används till helt andra bolagsinvesteringar än inom digital marknadsföring.

Ve Global har nu flyttat till ett mindre kostsamt kontor i Shoreditch, London. Ett tag var de tvungna att hyra kontor via WeWork.

Nytt kapital motsvarande 162 Mkr togs även in under hösten för att hjälpa ekonomin på spåret och undvika konkurs.

Nu ska det pånyttfödda bolaget leta kunder i Asien och USA. En av de nya kunderna är svenska NetEnt och ett nytt ”big data marketing buying services” samarbete, visade det sig idag.

Det svenska bolaget Ve Interactive Nordic AB med 20 anställda visade 2016 upp -3 Mkr på en 26 Mkr omsättning. Upp från -7,3Mkr året innan. Stena Line, Boxer, Tre, Tradera och Bubbleroom är på svenska kundlistan. Bland Ve’s konkurrenter finns Nosto och Apsis Innometrics.

Leave a Comment