Vellinge kommun bygger SharePoint intranät

In Intranät, Offentlig sektor, Office 365 SharePoint Online by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Bool by Sigma ska leverera ett intranät till Vellinge kommun baserat på SharePoint 2013 och Bools portalplattform BoolCore.

Vellinge kommun har ett behov av en gemensam plattform för att sprida information genom kommunen, dela och utbyta kunskap, samarbeta i arbetsgrupper samt hantera och publicera styrande dokument och processer. Projektet ska starta med en effektkartläggning för att hitta vilka behov de användarna har med det nya intranätet samt vad för åtgärder, funktioner och design som behövs för att lösa dessa behov och uppnå rätt effekter.

Med BoolCore vill vi Bool by Sigma göra SharePoint enklare via en best practice paketering. Vellinge blir även användare av Bools supporttjänst BoolCare, speciellt framtagen för SharePointportaler.

För två år sedan gick kommunen upp på en EPiServer CMS 6 för externwebben. Ett rätt blek release man fortfarande ligger kvar på.

Kommentarer

  1. Förstår hur du tänker. Syftet är att få en djupare förståelse för vad Vellinge vill uppnå med sitt intranät, så att vi kan möta hela organisationens behov på ett bättre sätt. Även om SharePoint redan är valt som plattform finns det många saker utanför tekniken som vi kan fånga upp. Länge leve intranätet!

  2. Ja, låt mig förtydliga. En effektkartläggning kan vara riktigt användbar även om verktyget är valt redan.
    Men vad det (nästan garanterat) kommer innebära för Vellinge är ökade konsultkostnader eftersom de kommer behöver anpassa det valda systemet efter de effekter de önskar uppnå. Det är trots allt en rätt liten chans att det blir spot on för den valda tekniska lösningen. Hoppas de delar med sig av effektkartläggningen.

Leave a Comment