Volvo goes community med Worldtrucker

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Scanias förvånansvärt populära trucker-community Kingsclub.se får konkurrens. Det är Volvo som släpper en ny mötesplats för alla lastbilsförare på nätet (inte bara för Volvoförare), Worldtrucker. Ett större, community-släpp alltså, MKSE.com tar en titt och bjuder på alla projektdetaljer.

worldtrucker

Beställare Niclas Hermansson berättar att målsättningen är den bästa mötesplatsen i världen för ”trucker passion”.

Communityn har utvecklats tillsammans med förare av Getupdated tillsammasn med Oakwood Creative och är baserad på EPiServer CMS 5 samt EPiServer Community 3. Den  flerspråksförberedda lösningen är tänkt att släppas i flera länder framöver, berättar Hans Leijström.

Vi har mer på samma ämne:  Assa Abloy One Web valde Bizzkit e-handelslösning för Yale, Lockwood och Medeco

Den toppmatade navigationslösningen lotsar till ”interaktivitet” i form av Lastbilar (bilder), Foton (mer bilder, vore trevligt med mobila uppladdningsmöjligheter, kan tänka mig truckers SMS:ar/etc. en del), Truckers (medlemslistning), Grupper (som det låter) och Forum. Communityts foton har en specialbyggd visare av ”Bilder från vägarna”, samt ”Truckers i världen”.

Det finns även möjligheten för tveksamma förare att ”Ta en rundtur” på sajten. Det nämnda, öppna forumet borde fyllts på en del inför lansering. Delarna känns igen från standardinstallationen EPiServer Community 3. Registreringsprocessen är hårt förenklad.

Vi har mer på samma ämne:  Nya digitala plattformsval när Polestar rustar för framtiden

Projektet har inneburit utbildning, strategi, koncept, design, HTML/CSS och systemutveckling. Getupdated ansvarar för förvaltning samt vidareutveckling och drift sker hos EPiServer Hosting.

Getupdated hoppas sajten kommer ”göra det enklare för andra företag att våga starta en egen community”.

Kommentarer

  1. Quiz! Hitta vad som recyclats från GU projektet CommunityOfSweden!

Leave a Comment