Vue utmanar Angular och React.js, uppskattas av ledande frontendare

In Javascriptramverk, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Angular och Reacts framfart kan vara hotad. Framstående frontend’are ger det just nu mest snabbväxande javascriptramverket Vue.se nästan höga betyg som på Github som React (68′ stjärnor mot 55,5′) dubbelt så många stjärnor som Angular.js.





Mindre byråer världen över ska under slutet av 2016 och 2017 börjat använda ramverket på samma sätt som de gjorde när Angular och React tog fart (läs om hur 80% av alla använder teknikerna). Tidigare har de båda bjässarna utmanas av alternativ som Ember.js, men många tror att Vue kommer gå ännu bättre än de tidigare populära utmanarna (som i Sverige populära Backbone eller Knockout). Vue ska lärt sig mycket av nyss nämndas framgångar och motgångar och baserat sitt ramverk på detta.

Vue kallar sig själva främst ”Approachable, Versatile and Performant”, det skapades av programmeraren Evan You från New Jersey och Kina, ligger under en öppen ”MIT License” och backas främst av Stdlib.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Vaimo skapar accelerator för Contentful, Commercetools, Algolia och headless

Kommentarer

  1. ”Tidigare har de båda bjässarna utmanas av alternativ som Ember.js”.
    Ni är medvetna om att Ember kom långt *innan* React! Ungefär samtidigt som Angular faktiskt och det var de två som slogs om utvecklarna först :P

Leave a Comment