Yamaha Motors kopplar upp moppe med app, ge ska ny upplevelse

In Android, iPhone, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Yamaha Motors har med svensk hjälp släppt en egen uppkopplad scooter i Sverige. Scootern kallas för den första IoT-försedda av sitt slag. Det är en NMAX 125cc samt en 155cc från Yamaha Motor som går att connecta med den uppdaterade MyRide appen. Projektet kallas för början på en ny typ av digital upplevelse när du kör din skoter.

HiQ ska varit delaktiga i projektet.

” – Det är väldigt spännande för oss på HiQ att vara med och bidra till resan där Yamaha Motor lanserar sitt allra första uppkopplade fordon i Europa”

Säger Samuel Skott, VD för HiQ. Yamaha Motors nya versioner av fordonen NMAX 125 och NMAX 155 låter användaren ansluta sin skoter till MyRide-appen och ta del av ytterligare information som bränsleförbrukning, deras senaste parkerade position, batteri, oljestatus och att ta emot meddelanden om fordonets status. Funktionerna hoppas teamet ska ge ett smidigare ägande och en ökad upplevelse genom möjligheten att alltid ha en god uppfattning om hur skotern ”mår”.

HiQ har jobbat med kunden och appen i hela fyra år.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Voyado in i Tyskland med stor "win", flera svenska bolag intresserade av marknaden