200 000 timmars test av Klarna Checkout rivs upp

In E-handel system, Tillgänglighetby Martin Edenström5 Comments

Vid lanseringen av Klarna Checkout sades det att Sveavägengänget tillsammans lagt runt 200 000 mantimmar på UX, utveckling och A/B-test. Men främst fokusgrupper, användartester, användartester och användartester igen.

Det kassaflöde som miljardföretaget visade upp i Klarna Checkout var med andra ord minst sagt vältestat.

Men nu river Klarna upp delar av den best practice de erbjudit de senaste 20 månaderna. E-handlare har bett om fler inställnings- och individuella designanpassningsmöjligheter. Vilket de nu får. Framförallt färgvalen ska kunna bli fler än ljust, ljust grått och ljusblått i en uppdatering som väntas senare i år. Lagom till den förestående USA-lanseringen kanske.

Fler artiklar om ämnet:  Clas Ohlson öppnar upp mindre typ av omnikanal-butik, tar tjänstekampen med Kjell & Co

Konfigurerbara färgval kanske kan  öka konverteringen enligt Olov Eriksson, Produktchef för Klarna Checkout.

Även om Klarna Checkout är lätt att implementera i vald e-handelsprodukt/custom-bygge var de 200 000 timmarnas förarbete även ett minst sagt bra sätt för andra e-handlare att titta på och sonika ta efter. Egenskaperna, javascripten etc. var ju externt tillgängliga för alla som ville se. Något som vi sett mer och mer av även i projekt utan Klarna Checkout är t ex one-page, “utfällningsbara”, aktiverade fält följande på varandra och epost överst.

Fler artiklar om ämnet:  Tele2 sparar 75% per timme på digital marknadsavdelning inhouse, byråerna används mer sparsamt

Kommentarer

  1. Intressant! Tycker dock du får det att låta som något negativt, rent konverteringsmässigt. Att kunna anpassa design och färger unikt för sitt företags grafiska profil kommer antagligen kunna öka konverteringen ytterligare! :)

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.