ABA Skol köper in nya plattformar och Ucommerce e-handel

In E-handel, Nyheter, PIM, Umbraco by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

ABA Skol som jobbar med lek- & bildmaterial, läromedel, programmering och skolmöbler för skolvärlden har nyligen valt att satsa digitalt för att ökar sin effektivitet och möta fler kundkrav med ny webbshop. Den nya plattformen och e-handeln är tänkt att skapa smidigare inköp för kunderna och ett effektivare arbetssätt för ABA Skol.

0 st
kunder har familjebolaget

 

Allt i ett nytt projekt tillsammans med Tietoevry Create. Efter en MVP och olika utvärderingar föll plattformsvalet på Umbraco för innehåll (CMS), Inriver PIM för produktinformation, och Ucommerce för e-handels­funkti­ona­­litet.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

” – Ibland kan man undra varför det behövs ett förarbete, men jag tycker att det var toppen. Vi byggde kundresan i en User Story Map som Tietoevry hade förpreppat, och som anpassades till våra specifika krav.”

Säger Helene Svensson Projektledare Ny E-handel, ABA Skol. Företaget är ett privatägt familjeföretag med anor sedan 1942 som idag omsätter ca 400 Mkr, har 100 anställda, 33 000 kunder, 18 000 artiklar och 400 leverantörer.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Tietoevry och CGI flyttar, bygger hubbar med co-workingspaces, poddrum och fik