Absoluta drömkunden klar, Lindex handlar upp Voyado loyalty/CRM

In CRM Customer Relationship Management, CXM, Lojalitetsprogram, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Drömkunden är i land. Voyados VD Johan Bäckarlin berättar att ända sedan de startade Voyado så har Lindex varit en av bolaget ”absoluta strech goals som fanns på whiteboarden”. Nu är dagen kommen då Lindex väljer Voyado som lojalitets/CRM-plattform.

Redan i höstas började Lindex se över egna digitala satsningarna. Först togs en litium headless SaaS-lösning samt nya tekniska partners som Citrix in av Lindex CTO Florian Westerdahl. Lindex är ett av Europas ledande modeföretag med cirka 460 butiker på 18 marknader och onlineförsäljning över hela världen. De köper in Voyado för att stärka egna kundupplevelsen.

” – När man arbetar på så många marknader som Lindex är det viktigt att kunna arbeta på ett skalbart och effektivare sätt med marknadskommunikation. Delvis för att kunna skapa personliga upplevelser för kunden, men också för att kunna belöna kundernas lojalitet på ett smidigt och flexibelt sätt. Lindex behövde en plattform som ger en 360-syn på kunden, vilket innebär stora möjligheter att kunna automatisera men framför allt öka personaliseringen av kommunikationen. Voyado bygger på – och är – en fullt utvecklad lösning för detaljhandeln. Det kändes som det optimala valet att köra ett framgångsrikt lojalitetsprogram med till exempel automatiseringar och olika AI-algoritmer direkt tillgängliga för att enkelt användas för olika typer av unika kundupplevelser. Voyado tillåter oss att arbeta på ett smidigare och mer centraliserat sätt.”

Säger Therese Blom, Sales Channels Operations Manager på Lindex.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Zoo.se byter tvärt till Composable Commerce setup, väljer ut ny e-handelspartner och techstack

Lindex säljer över hela världen via tredje parterna ASOS, Zalando, Nelly och Boozt. Lindex ska även erbjuda online shopping i Kina genom Tmall.