Accenture har redan avverkat 100 metaverse-möten i Microsoft Teams

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, ERP/ECM, Microsoft .NET, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Microsoft hakar på sin gamla vän Facebook när de blir Meta och tror stenhårt på metaverse framöver. Stöd i hårdvara ska finnas för ett otal VR-set och glasögon samt Microsofts egna HoloLens. Microsoft har redan släppt en ”Metaverseversion av Teams” kallad Mesh for Teams och släppt in partners som betatestare. Accenture finns med vid lanseringen. IT-konsulten har redan avverkat runt 100 möten för 10 000 anställda i Microsofts nya Teams mesh metavärld, säger Microsofts Jared Spataro.

Det 0,537 miljarder man stora företaget ska vara på gång och vill använda tekniken för att just nu on-boarda sina runt 100 000 nya anställda som löpande kommer in. De erbjuds en rundtur i företagets huvudkontor, uppbyggd som en ”digital twin”.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  VD-skifte på Accenture, går vidare som Mega Deal Lead

I första versionen av konferensversionen Mesh innehåller en massa digitala avatars som kan spela pingis och ge high-five. Samt använda Office filer och PowerPoint decks i sin virtuella värld. Det ska även så klart finnas integrationer med andra Microsoft 365 verktyg. Vidare finns det översättningsstöd för tal i realtid så att användare kan diskutera lösningar på sitt eget språk och se en översättning under avataren.