Aftonbladet.se Livelöpet bjuder på begränsade live-spelningar

In Escenic, Nyheter, Streaming by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Intäktsmaskinen Aftonbladet.se har presenterat två nya trafikdrivare för hösten 2010. Det ena är en ripoff på TV3 och Nyheter24.se satsningarna på att filma modebloggerskor. Det andra är intressantare.

Livelöpet är en live musiksatsning med produktionsbolagen bakom några av de största svenskar artisterna (Mando Diao, Eric Saade, The Ark, Salem Al Fakir, Ola Svensson, Robyn, Anna Bergendahl). De kommer spela live på Aftonbladet.se för ett begränsat (20 000) antal browsers. De personliga biljetterna är gratis och först till kvarn gäller. Fler egenskaper:

  • 8000 av platserna är ”närmast scenen” och får HD-upplösning.
  • Prata/ropa till artisten/applådera/ropa/håll upp tändare/hångla med publikdeltagare via Facebook Connect app som så klart även visar om några kompisar är på plats.
  • Följ publikens sociala medier reaktioner och kommentarer via datorskärmar.
  • Ta bilder på artisten under spelningen och sprid på Facebook eller via e-mail.
  • Interaktiv digital arena med publik, ljus och ”liveeffekter”.

Kul med något så pass live. Det har vi inte sett sedan Bet365 presenterade de påkostade webb-TV livesändningarna av dyr ligafotboll för 18 månader sedan eller när Tele2 presenterade Mobilt internet live för 11 månader sedan. Aftonbladet lät även sina reportrar gå ganska mycket live via förra storsatsningen (som håller i sig) SuperLive.

Aftonbladet har en Escenic CMS men denna satsning ser ut vara i flash och ligga en bit utanför koncern-CMS:et.

Men trots höga biljettpriser dessa dagar utgör inte satsningen någon jättekostnad för bladet. Det handlar troligtvis om en del av kontraktet artisterna skrev på i samband med deras Rockbjörnen-engagemang. På Rockbjornen.se den 14 augusti går det att boka upp sig för de tätt påföljande Livelöpet-spelningarna.

Kommentarer

Leave a Comment