Aftonbladet.se satsar på WordPress.com

In Nyheter, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström8 Comments

Update: Aftonbladet.se tar hjälp av lite interna förmågor och Odd Alice när de bygger Skolraset.aftonbladet.se i WordPress CMS 3.

Sajten är en ”livegräv” satsning i klassiskt bloggformat. Som därav knappast drar på några högre växlar av vad MKSE.com läsare gillar.

Det blev ett klassiskt WordPress original TwentyTen blogglöp, Disqus-kommentarer och mycket ”tillfällig satsning” känsla. Allt ligger dessutom på en klassisk WordPress.com tjänst (ingen VIP) Glesys medan Aftonbladet IT har driftsansvar.

Aftonbladet startar livegräv

Christian Bolstad berättar att Aftonbladet Webb dessutom bygger egen funktionalitet med stöd av inhyrda WordPresskonsulter: Windy Media samt Carnaby/Hippies.

Men en viss oro borde infinna sig hos nuvarande kommentar och bloggleverantören XCAP, som har en gratis Xpress-variant som gör ungefär samma sak som WordPress.com erbjuder här.

Kommentarer

  1. Inte helt korrekt. Hosting och förvaltning sköts av Glesys medan Aftonbladet IT har driftsansvar. Det tillfälliga (standard)-temat byts snart ut mot ett custom där Odd Alice har byggt grunden och Aftonbladet Webb stilat vidare. Aftonbladet Webb bygger dessutom egen funktionalitet med stöd av inhyrda WordPresskonsulter: Windy Media samt Carnaby/Hippies.

  2. Vi utvärderar ständigt olika plattformar och utvecklingsmetoder. Nu var det bra läge att testa wordpress och lite andra saker. Det interna Aftonbladet-teamet har vi stärkt upp med @windyjonas, @tdh och @bolstad.

Leave a Comment