Åhlens.se släppt på ryskproducerad OpenCMS

In Check out/Kassasystem, Google Maps, Nyheter, OpenCms by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Åhlens, Sveriges största varuhuskedja, med ahlens.se har i sommar lanserat sin nya webbplats. Och det på ett av de CMS som MKSE.com titulerat ”dött” på den svenska marknaden. Sedan flera år tillbaka.

OpenCMS-releasen har designats och gränssnittsprogrammerats av Ottoboni i Stockholm.

Gridnine med 25 utvecklare i Moskva har utvecklat sajten med tillhörande integrationer. Om offshorekonsulternas kompetens styrde CMS evalueringen framgår inte, men det hela baserades i alla fall på javabaserade open source CMS:et OpenCMS 7.5 (senaste version är redan OpenCMS 8.0.1).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Åhléns kastar ut 20 byråer för egen digitalfokuserad inhouse, de ryker

Visst har Ottoboni gjort sitt jobb. Den nya, rätt populära ”bakgrundscarousel’en” används, tillsammans med erbjudandepuffar och grafiska jättemenyer med bilder både till höger och vänster på startsidan. Det finns även en mindre carousel för produktsidorna.

Annars körs en bokhandellik produktlistning på 4*4 artiklar samt fadad produktvisning i sidtoppen. Produktbilder zoomas per default, det gillar vi. Produktdatabasen har lagersök från Åhlens interna system.

Det ska även finnas kopplingar till CRM system och Google maps-funktioner med öppettider för varuhus (egna nålar, även om de inte går att klicka på).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Säkerhet i fokus när Försäkringskassan, Coop och SBAB pratar intranät 2022

Thomas Berglund på Gridnine säger att de har 30 OpenCMS kunder och leverar 4-5 nya OpenCMS webbar om året. Oftast när kunder efterfrågar multimarknad och multispråkstöd. Företaget har SonyEricsson, Mont Blanc och HQ fonder på kundlistan.

Gridnine jobbar även med en annan rysk CMS-kompetens sedan Bonnierintåget (EPiServer).

Kommentarer

  1. Var inne och kikade på Åhléns och på det stora hela är det en trevlig site. Den är väääldigt lik H&Ms nya site.

  2. OpenCms, sjukt lustigt val av Åhlens! Drupal wordpress anyone?

Leave a Comment