Axel Johnson köper in sig i Voyado för att gå ut i Europa med produkten

In CRM Customer Relationship Management, CXM, Lojalitetsprogram, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Axel Johnson-koncernens riskkapitalaktör Novax har gått in i snabbväxande Revide och den molnbaserade lojalitets-, marknads och CRM-plattformen Voyado.

En representant för Voyado berättar för MKSE.com att de miljoner företaget nu tar in väntas användas till att expandera i Europa och sälja in produkten på samma framgångsrika sätt som på den svenska och norska (via konsulten Oculos) marknaden. I Sverige är kundlistan imponerande med Elon, Interflora, XXL, Rusta, Stenströms, Apoteket, J.Lindeberg, Kjell & Company, NetOnNet, Mio, Polarn O. Pyret och MQ.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  XXL Sport sjösätter XXLGPT tillsammans med Avaus och Voyado

Voyados omsättning fördubblades för 2016-2017 och siffrorna ska bara pekat uppåt under 2018. Bolaget förväntas omsätta över 60 miljoner kronor 2018.

”- Revide har ett starkt kunderbjudande som med sitt användarvänliga system bidrar till den digitala transformationen av handeln och till ett datadrivet arbetssätt. Vi är glada över att bli delägare och tror att Novax breda erfarenhet kan bidra till att vidareutveckla Revide tillsammans med bolagets medarbetare. Vi ser fram emot den fortsatta tillväxtresan tillsammans.”

Säger Eric Persson, VD för Novax.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Jetshop och Storm Commerce blir Norce, nya kombinerade kundlistor

Voyado kallas idag en molnbaserad datadriven marknadsplattform med 360° kunddatabas, marketing automation, lojalitets- och bonuslogik, kampanj- och utskicksmotor, rapporteringsverktyg etc.

Novax har tidigare investerat i Academic Work, ApoEx, ApoHem, Concept, Datema, DesignTorget, Educations.com, Filippa K, Hyper Island, Lagerhaus och RCO.

Intresserade av svenska Voice projekt?

MKSE.com har hela listan över pågående tjänster, satsningar och projekt. Klicka här.