Bemz tillbaka på lokal byråleverans, bygger ny e-handel med PIM

In E-handel, litium, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

UpdateBemz berättade så sent som i våras hur de ersatt sin tidigare, lokalt ensamma, utvecklare med ett helt team av Episerver-utvecklare från Niteco Vietnam. Nu verkar de vara tillbaka i en lokal byråleverans när Cloud Nine går in och tar över uppdraget att implementera Bemz nya e-handel och PIM. Denna gång på en ny Litium SaaS e-handelslösning.

Bemz grundidé är att förlänga livet på de mest populära IKEA-möblerna och ge dem en personlig stil genom att erbjuda ett stort urval av designtyger och tillbehör i noga utvalda material. PIM:et ska hantera runt 150 olika tyger.

”– Vi valde Litium då vi letade efter en molnbaserad och skalbar plattform som kan hantera vår stora mängd artiklar och samtidigt stödja vår globala tillväxt genom en förbättrad digital kundresa. Möjligheten att nyttja Litiums Accelerator i kombination med React-teknik för en blixtsnabb front-end var också en bidragande anledning till vårt val.”

Säger relativt nya VD:n Niklas Jarl på Bemz. Han har en bakgrund i Lekmer, som efter Babyshops övertagande 2017 valde Klarna och Panagora EDGE (istället för Litium). Deg var innan de tvingades banta egna organisationen och sedermera sälja av bolaget. Bemz har tidigare jobbat med Making Waves och just då Niteco. Det var när Episerver var plattform.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Ny leverantör efter bara något år, Boråstapeter väljer Litium Commerce Cloud och Motillo

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss