Bisnodes siffror explorerar efter Marketo Marketing Automation guerillaprojekt

In Adobe Marketo, CDP, DMP, Marketing Automation, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det 2100 man stora dataanalysbolaget Bisnode har berättat mer om sin interna, nya Episerver CRM och Adobe Marketo Marketing Automation uppsättning under tisdagens Marketing Automation Success Summit 2019 i Stockholm.

Daniel Nyberg Head of Group Digital Marketing, med mångårig erfarenhet som CRM- och MA-konsult stod bakom ”guerillaprojektet” som genomförts ”under radarn” på Bisnode det senaste året. Teamet som tillsammans ville genomföra MA-projektet från marknad och IT fick agera lite i skymundan för att slippa alltför många stakeholders och tidskrävande interna frågeställningar. De berättar att de använde sig av delar från andras IT-budgetar och siktade på att ta fram en lösning som visade på faktiska resultat. Snarare än att be om lov baserat på produktbolagens ROI-teorier och mastiga slides. De var övertygade om att det gick att lösa med egen kunskap, processer och nyss nämnda två verktyg.

Projektet ska löpt ut mycket bra med imponerande konverteringssiffror inom alla möjliga mättal. Den nya MA-lösningen kunde totalt årligen samla in över 25 000 leads till Bisnode. Man kunde bevisa att affären och värdet fanns där och ledningen på Bisnode ska varit mycket nöjda.

Nu har man fått en helt ny syn, och automation, för samtliga 100 000 kunder över 16 europeiska marknader som Bisnode vänder sig mot. Nästa steg pågår för fullt, det är att tillsätta flera Customer Marketing Managers som ska sköta det kontinuerliga arbetet inom OnBoarding och retention (där Marketo används) i enighet med Marketing Automation strategin.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss