Brunello Cucinelli en första Salesforce Customer 360 användare

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CDP, DMP, CXM, Nyheter, Online Marketing, Salesforce, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det var ett aningen mindre varumärke än Adidas förra året som kallades som det första kundcaset på stora scen i år. Marc Beinoff och Parker Harris. välkomnade under gårdagens stora Dreamforce 2018 inledning istället italienska Brunello Cucinelli. En ny Salesforce Commerce Cloud, Salesforce Sales och Service Cloud användare. Modehuset användes för att presentera nya fokusområdet och Salesforce Customer 360 vyn.

Brunello Cucinelli har, i ett större gemensamt Customer 360 projekt, knutit ihop e-handel, CRM, en massa databaser för att verkligen ge en unison, gemensam vy. Detta är Salesforce stora fokus för året och inför 2019. Den gemensamma och grafiskt sammanknutna vyn har de kunnat skapa med Mulesoft förvärvet. Det sägs att Salesforce efter alla tidigare förvärv (CloudCraze, Heroku, Demandware etc.) bedömde sitt behov av Mulesoft-licenser och konsultation vara så stort att de ”lika gärna kunde köpa upp hela bolaget”.

Aningen ocharmigt är att Salesforce i produktdemonstrationen väljer ett exempelköp av en kavaj värd motsvarande 35 200:- SEK. En produkt som Harris snabbt klikcar fram och spontanköper via sin mobil. Inte riktigt vad deltagarna i publiken dagligen kanske har råd att nöjesshoppa. Men Salesforce inser nog detta då de är tydliga med att hela tiden dölja prislappen i demo-transaktionen på stora scen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Weber släpper ny e-handel till hösten, nya martech-val

Brunello Cucinelli är ett italienskt modehus som delar filantropiska egenskaper med Salesforce då de delar ut 20% av sina vinster till välgörenhet. Företaget omsätter runt 4 mdr SEK och har HQ i Chiesa/Perugia.

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.