Capgemini tar fram nya Coop.se

In Nyheter, Optimizely/Episerver, Wipcore by edenstrom2 Comments

Som vanligt får ni de senaste insidernyheterna i denna blogg. Coop har valt att samarbeta med Capgemini när det gäller att ta fram sin nya innovativa site coop.se.

Cap Gemini
Affären följde på den förstudie, tillsammans med Coops marknadschefer och webbteam, som Capgemini genomfört under våren.

Syftet var att säkerställa att deras vision och mål för coop.se kan uppfyllas och att rätt teknik supportar detta. Målbilden är:

”En mer interaktiv centraliserad och varumärkesdriven sajt men med mycket flexibilitet och möjligheter att också möta den lokala butikens/ marknadens behov och krav.”

Coop lanserade tidigare i år Mataffaren.se. En ASPX-sajt baserad på e-handelsplattformen Wipcore. Det ledde självklart till att CMS-valet senare föll på Microsoftprodukten EPiServer.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Accenture, Adobe, och AWS inflationstimpriser hos svenska beställare, upp över 20 procent

Gamla Coop.se är ett trist Konsum.se-arv i Microsoft ASP. Bl a finns länkar i versaler. Inte bra. Coop.se ligger i skrivande stund i CMS:et CCMS.

Jag mailade för övrigt Coops Mataffaren ansvarige, KF Näthandel AB VD Claes Hessel, och frågade om val av E-handelsplattform/CMS i april. Men i mailsvaret verkade han inte veta vad dessa ord betyder.

Kommentarer

Leave a Comment