Cervera utvecklar cirkulär, digital affärsmodell. Utmanar Tradera med Vintage

In CXM, E-handel, Nyheter, Online Marketing, Storm Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Cervera, en headless CMS/Commerce lösning av och på Enferno och Storm Commerce e-handel från 2015 (med prediktiv analys och lojalitetssystem från Voyado 2019) från har från och med idag försetts med en ny delsajt. I Cervers fall handlar det om att man går åt Traderas håll. Samt att Cervera nog sneglat på några av H&Ms stora strategisatsningar. Som jätten lade otaliga miljoner på under 2018/2019. För att nå framåt inom trenden, och allmänt upplevda måstet, cirkulär ekonomi. I den senares fall ledde det bl a till cirkulära marknadsplatsen Afound (se artiklar här).

”- Det är en otroligt spännande utmaning att starta upp denna verksamhet som känns helt rätt i tiden. Cervera Vintage erbjuder en värld av tidlösa epoker, klassiska stilikoner, kärlek till färg och form och i sin kontext jämte Cerveras ordinarie sortiment, ett nyskapande uttryck som tilltalar dagens medvetna konsumenter.”

Säger Emma Ohlson, verksamhetschef för Cervera Vintage och tidigare verksamhetschef för Stockholms Auktionsverk Fine Art.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Lazy loading på MQ.se bra för miljön

Cervera Vintage erbjuder listningar av mer värdefulla objekt. De får gärna komma från tidlösa epoker, ha nyskapande uttryck eller vara olika, klassiska designikoner. Det finns även ett värderingsformulär för att värdera objekt som säljare vill få med i Cerveras listningar online. Köp kan reserveras till en vald butik eller läggas till en önskelista.

Att släppa nya satsningar som ligger en bit ifrån kärnverksamheten online har varit ett vanligt tilltag när olika varumärken tvingats bredda sig, även digitalt, under rådande pandemi. De sker ofta med nya samarbeten och kanalstrategier, inte sällan med aktörer som Foodora eller omfattande butiksnätverksägare (bensinmackar eller retail-aktörer). För den cirkulära 2019-satsningen från MQ, MarQet Marqetstores.se gick det sämre, den lades ned innan den hade öppnats. Även Nudie har en cirkulär lösning (gratis lagning av jeans) i egna fysiska butikerna, den är däremot enbart inriktad på upplevde kundnöjdhet och hantering av de egna plaggen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Krav på mobilreparationstöd, kanalflexibilitet och brett omni-stöd i Teknikmagasinets nya Storm Commerce

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss