Därför satsar Nord DDB på Growth och Martech/CRM

In Content Marketing, CRM Customer Relationship Management, CXM, Lojalitetsprogram, Martech, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Traditionell reklambyrå goes CRM, här kommer fler exempel. Andreas Dahlqvist, vd på Nord DDB tycker det är dags att närma sig performance marketing och CX/CRM, detta genom ett förvärv av digital growth-byrån Digital Fans i Stockholm. Digital Fans omsatte 10 Mkr förra året med en vinst på 1,4 Mkr, på bolaget jobbar med kunder som MTG, Amnesty international, QX, SD Worx, Revelop, Objektvision och BRA.

Det märks även att ledningsduon tittat på de senaste CMO Goes Tech och LXA siffrorna kring nyttjandegrader av egen förvärvad martech på svensk och global nivå. Den är fortfarande förtvivlat låg vilket föranleder en omfattande mängd evalueringsuppgifter och genomlysningar som en av de absolut största tjänstepaketeringarna kring mer nischade aktörer som Curamando/ARC, Avaus och NoA Ignite / NoA Connect. I ett uttalande till Resumé berättar VD Johan Matsgård att:

” – Många bolag hoppar in i system på miljonbelopp, men tar inte ut alla möjligheter som det kommer med. Smarta automatiseringar kan ge mycket – det räcker inte att bara skicka ut ett mejl till kunderna varannan vecka, men där är väldigt många i dag. De kanske har en plan, men har svårt att ta sig hela vägen i mål .. Vi förstod att det inte räcker med att vara bra på sin onlinemarknadsföring, utan att det gäller att också konvertera på den trafiken och att även ta hand om den kontakten du har. Vi beskriver oss som en growth-byrå, och hjälper bolag att driva return of investment på digitala kanaler och värna om de kontakter man har i sitt CRM.”

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar bl a upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.
Samtidigt som:

” – Performance och CRM är områden som det gjorts stora investeringar i på kundsidan, men det har på många håll visat sig svårt att få kommunikationen att fungera fullt ut i praktiken.”

Uttrycker Andreas Dahlqvist om affären. Byrån har en instegsmodell med en gratis genomgång av egen perf, tech och UX som man inleder kundsamtalen med.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Viking Line tar in ny partner för att agera på data, inte bara samla och analysera den