Därför väntade Webhallen i fem år med att ta fram mobilsidor

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Webhallen är något av elektronikhandelns Handelsbanken eller Tele2. De låter stressade branschkollegor ”fail’a fast” och lär av deras misstag i lugn och ro. Så även när mobil e-handel och vad som tidigare kallades mCommerce introduceras på hallen. Det stödet släpps först nu i oktober 2017, vad återfinns då där?

Webhallen säger att deras livsviktiga medlemmar, som de anser som kompisar, stått för feedbacken som format den mobila upplevelsen. Designen på new.webhallen.com har försetts med samma ”högupplösta” design som i desktop, med de content-berikade grafiska puffar för kampanjer Webhallen satsat på sista åren rullande i topp (med touch-stöd), tydlig medlemslogin, samt samma touch-stödda sidoscroll för olika produktsektioner i 9 olika varianter. Ingen direkt sidolängd används, troligtvsi för prestanda med tanke på all grafik Webhallen gillar att använda.

Det finns även en egen loader-ikon. Vissa av kampanjerna bli väldigt plottriga i mobilt utförande (se bild).

En mycket Klarna-inspirerad kassa har tagits fram. Företagsdelen av utcheckningen ska slutföras inom kort. Hammer.js och Vue.js ramverken har används samt en webpack build/CI.

Webhallen har även i sista sekund hunnit slå på HTTPS-stöd, ett måste för att verka seriös i Chrome.

Leave a Comment