Databricks tar mer mark, köper in nytt CX/CRM-stöd

In AI, ChatGPT, Machine Learning, Analys / Statistik, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Databricks har blivit något av en ny multicloud och datalake-favorit framför alternativ som Snowflake för svenska och internationella analys- och dataexperter. Nu visar det sig även att dataföretagets framgångar syns i tillväxt och expansion. Databricks har expanderat så pass kraftigt att de behöver trefaldiga den interna IT-personalen för att kunna ge bra stöd till sina på kort tid fler än 4000 anställda.

Alla svenska kunder som handlat upp Commercetools på sistone hittar ni i MKSE.com dagligen uppdaterade Commercetools-sektion. Läs allt här.
Det största problemet Databricks har 2022 var att lyckas rekrytera rätt medarbetare. Om ny personal inte introduceras på ett bra sätt och om de nya medarbetarna inte trivs så kan lyckade rekryteringar visa sig vara förgäves. För att möta denna utmaningen har Databricks sedan ett tag tillbaka använt molntjänsten Freshservice från Freshworks för att hantera arbetsordrar (tickets) och förfrågningar från IT-personal. Det har inneburit en förändring av sättet att hantera en personalstyrka som växer.

”– Vårt engagemang hos Databricks är ett bra exempel på hur lättanvänd mjukvara både kan effektivisera verksamheter och öka trivseln på arbetsplatser. Alldeles för många företag brottas med komplexa mjukvaror som ödslar tid och medför höga kostnader.”
Säger Pradeep Rathinam, kundansvarig på Freshworks.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Gunnebo köper in GPT-4 via Azure, kapar ledtider på "chockerande nivåer"