De kundcase Polopoly numera marknadsför sig med

In Nyheter, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Hur är det med nya Polopoly-webbar där ute? Bolaget har minst sagt tappat en del referenser, både inom media och bland andra svenska institutioner och industrijättar. Men det gäller främst Sverige. Det 40 år gamla, amerikanska Atex struntar nog en del i vår marknad och siktar istället in sig på resten av världen. Som mellanöstern.

Vid den Atex Polopoly 10 demonstration som erbjuds i februari är de nya uppdrag det amerikanska bolagets säljare gärna berättar om under 2011:

Englands stolthet BBC.co.uk användes även i Polopoly-demonstrationen, trots att det är en mångårig .NET 3.5 custom lösning kallad CPS 6 BBC använder sig av (så sent som q2 2010 valde de bort en standard CMS-lösning). Dock har de en annonslösning från Atex.

Vilka andra referenser finns det då? Polopoly har under 2010 själva berättat om FAZ (inte klar ännu), MittMedia samarbetet (som kanske är för smått i dessa sammanhang), Familjeliv (som fortfarande har en startsida i PHP och artiklar i Polopoly), Mediaprovider Mobil.se samt lilla Budstikka och DT i Norge.

Polopoly 10 då? Den nya (klicka för större version) Preview mode/Edit Elements i popup med font-zoom och möjlighet att croppa bilder i redaktionschefsläge måste en del gilla. Den tillsammans med eZ:s historiska zoom-läge är verkligen killerapps på kundmötet.

Att marknadsföra sig med standard jQuery JavaScript Library lighbox’es kändes däremot mindre fräscht.

Men, oj, vad Polopoly riktar in sig på tidningsredaktioner numera. Det är bara redaktionsvyer, färdigdefinierade artikeltyper, drag’n’drop informationskluster och andra områdes-hubb’ar som passar frekvent publicerande, månghövdade redaktioner.

Leave a Comment