Dollarstore gör comeback inom e-handel, nysatsar med Litium SaaS. Så ser strategin ut

In E-handel, litium, Nyheter, Omnikanal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

För två år sedan tog Dollarstore beslutet att pausa sin satsning online och helt fokusera på de fysiska butikerna. Men inte längre, Dollarstore, med sprillans ny VD i Anders Kind samt marknadschef Kelly Backlöf ska inte längre enbart satsa odigitalt. Det blir en comeback för e-handel.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

”– Detta har vi sett fram emot och givetvis ligger det en hel del tanke och planering bakom beslutet. Vi är exalterade och ser fram emot att få utveckla vår digitala närvaro igen, nu tillsammans med Litium.”

Säger Kelly Backlöf, Marknadschef på Dollarstore. Partner i det omfattande projektet är tiofaldiga Gasellbolaget och CX, CMS och ehandelskonsulterna på Consid. Lågpriskedjan, som även den växer snabbt, ska ha valt Litiums plattform för att utveckla en digital närvaro och stärka sin relation med kunder både online och offline. Bolaget är grundat av Sundsvalls-entreprenören Peter Ahlberg på 90-talet, och har idag 128 butiker i landet. De första butikerna i Danmark har precis etablerats med ambitionen att växa i landet till totalt ett 50-tal butiker.

Beskedet då var att det planerades för en comeback i ny skepnad framöver. Dollarstore är familjebolaget som med sin affärsidé att erbjuda spännande och hållbara produkter till lägsta pris nu nått en omsättning på 4 mdr.  Mot bakgrund av konsumenternas förändrade köpbeteenden ser bolaget ett behov av att förbättra sin digitala upplevelse för att komma närmare sina kunder, utveckla varumärket och vara med tidigare i köpresan. Valet föll på Litium Commerce Cloud.

”– Detta är inget nytt område för oss och vi valde Litium av flera skäl. Dels var Dollarstore ute efter ett publicerings- och produkthanteringssystem som var intuitivt och enkelt för medarbetarna att använda, dels ville vi ha en trygg och kompetent partner som även möjliggör framtida utveckling. Dessutom hade Litium alla de integrationslösningar som vi letade efter .. Målet just nu är att skapa en webbhandel utan köpknapp som på ett intuitivt och informativt sätt knyter an till Dollarstores varumärke. När vi sedan beslutar oss för att erbjuda våra kunder e-handel så har Litiums plattform allt det vi behöver för att ta nästa steg.”

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  NCC handlar upp omfattande Digizuite av Consid för effektivisering, efterlevnad och automatisering
⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss