E-handelsjätten Rakuten på frammarsch i Sverige med Kobo

In Amazon, CXM, Martech, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Japanska Rakuten är mer än bara gratis, inbyggd TV i nya Samsung TV-apparater och en global e-handelsgigant. Det 20 000 man stora bolaget är även en bjässe inom e-handelsmjukvara och sedan ett tag tillbaka även inom olika typer av hårdvara som även finns tillgängligt i Sverige.

Alla svenska kunder som handlat upp Commercetools på sistone hittar ni i MKSE.com dagligen uppdaterade Commercetools-sektion. Läs allt här.

Det senaste främst genom förvärvet av kobo, ett kanadensiskt företag som säljer e-böcker, läsplattor och surfplattor. Nu släpps i rask takt även nordiska anpassade versioner av Kindle-utmanaren kobo. Den senaste är Kobo Clara 2E, en vattentät och trådlös Bluetooth-enhet som ska ge svenskarna möjlighet att både läsa e-böcker och lyssna på ljudböcker i samma enhet. Kobo Clara 2E är utvecklad med miljövänliga aspekter i varje avseende med miljötanke i allt från förpackning till fodral. 85 procent ska vara återvunnen plast, varav 10 procent är plast från havet. Kobo Clara 2E är även vattentät i upp till 60 minuter i upp till två meters vatten.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Rakuten Kobo E Ink-tekniken blir med färg i flera nysläpp, behåller batteritid och läsbarhet